Magazin

Porodila sam se na najgori način u šabačkoj bolnici, u 21. veku – želim da svi ovo znaju

– Zbog testa na koronu koji se čeka otprilike dva sata, porodila sam se u hodniku bolnice, pred drugim trudnicama. Beba nije mogla da se strpi. Savijala sam se i vrištala od bolova, niko od lekara i sestara mi nije ni prišao. U šabačkoj bolnici, u 21. veku. Želim da svi ovo znaju – napisala je 12. novembra anonimna novopečena majka na sajtu Ispovesti.com, a preneo portal Direktno.

Nije dugo trebalo da ova ispovest bukne i privuče pažnju korisnika.

– Razumem da su ovo anonimne ispovesti, ali ovo je velika sramota i smatram da ovo treba izaći u javnost – glasio je jedan komentar.

Mnogi su se složili i pisali „Objavite ovo u medijima“, „Delite po društvenim mrežama“, „Javno to kaži, na svim mrežama, na svim portalima.. Najjavnije što možeš, nemoj stati dok ne istjeraš pravdu“ i „Pravo u medije“, a oglasile su se i žene koji nisu krile bes zbog toga što se dogodilo:

– Meni dođe kući da se sama porađam jer ko zna šta ću sve da preživljavam u porodilištu. Teraju žene da se porađaju sa maskama. Ej, masku da nosim dok ne mogu da dišem ni bez nje. Dokle će više mozak da nam ispiraju.

– Nije važno gde je bolnica, ni da li je korona ili ne. Zdravstvo nam je na ivici propasti. Sav kadar koji je ičemu valjao otišao je preko… Ja sam, otišla u Narodni front na običnu analizu hormona i doktorka me ladno pola sata ubeđivala da sam trudna. Kada sam joj objasnila procese reprodukcije i kada je shvatila da nisam trudna izbacila me napolje.

– Žao mi je sto šte svog anđela morali doneti na svit na takav način. Bili ste lišeni ljudskog dostojanstva i privatnosti . Nadam se da je beba dobro, i da je sve u redu. Draga mama, a vi se držite, i pokušajte to negativno iskustvo ostaviti iza sebe, i da nađete snage za sve lepe strane majčinstva.

– Svi plaćaju zdravstenu zaštitu porezima, tako da si ti taj porođaj platila, a uslugu nisi dobila. Ja bih to stavila u novine. Porođaj je pakao sam po sebi.

3 srpske mame o najgnusnijim stvarima koje su im izgovorene na porođaju

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

324 Shares
324 Shares
Share via
Copy link