klinicki centar vojvodine
Klinicki centar Vojvodine, foto: kcv.rs
Novi Sad Koronavirus Magazin

Ozdravila – Mlada Kikinđanka otpuštena iz KC Vojvodine

Na Kliničkom centru Vojvodine trenutno se na lečenju od koronavirusa nalazi 12 osoba.

Danas je iz bolnice otpuštena mlađa devojka iz Kikinde, koja je imala dijabetes.

Ona je otpuštena u dobrom opštem stanju. Poslata je na kućno lečenje koje podrazumeva sprovođenje mera izolacije i predviđen lekarski nadzor infektologa.

KCV navodi i da se četiri pacijenta nalaze na mehaničkoj ventilaciji, jer to zahteva njihovo trenutno zdravstveno stanje.

Na respiratorima su žena starije dobi, kao i novosadski stomatolog koji je u bolnicu došao u ponedeljak i o ovom pacijentu je ranije u toku dana posebno govorio pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Na respiratoru su i još dvojica Kikinđana, prisutna u bolnici oko dve nedelje, a jedan od njih je 61-ogodišnji muškarac koji se zarazio dok je bio u Kikindi.

Prema do sada dostupnim informacijama, preostalih osmoro pacijenata su mladić iz Sombora koji je prebačen u Novi Sad pre tri dana, žena starije dobi, dvojica Novosađana, mladić iz Bačkog Jarka, muškarac prebačen iz pančevačke bolnice, jedan strani državljanin i prvi oboleli od virusa korona, 43-ogodišnji muškarac, poreklom iz Bačke Topole, a dovezen iz subotičke bolnice.

Sekretar za zdravstvo je u utorak izjavio da se prvi pacijent, muškarac iz Bačke Topole, oporavlja i da bi trebalo da uskoro bude pušten kući.

Podsetimo i da je pre nekoliko dana, kao prva žrtva na Klinici, preminuo 60-ogodišnji muškarac iz Kikinde, koji je danima bio na respiratoru.

Na teritoriji Vojvodine virusom COVID-19 zaraženo je 36 osoba.

Autor: 021.rs

Nova 54 slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 303

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

klinicki centar vojvodine

Share via
Copy link