Koronavirus Magazin Novi Sad

Ozdravila – Mlada Kikinđanka otpuštena iz KC Vojvodine

klinicki centar vojvodine
Klinicki centar Vojvodine, foto: kcv.rs

Na Kliničkom centru Vojvodine trenutno se na lečenju od koronavirusa nalazi 12 osoba.

Danas je iz bolnice otpuštena mlađa devojka iz Kikinde, koja je imala dijabetes.

Ona je otpuštena u dobrom opštem stanju. Poslata je na kućno lečenje koje podrazumeva sprovođenje mera izolacije i predviđen lekarski nadzor infektologa.

KCV navodi i da se četiri pacijenta nalaze na mehaničkoj ventilaciji, jer to zahteva njihovo trenutno zdravstveno stanje.

Na respiratorima su žena starije dobi, kao i novosadski stomatolog koji je u bolnicu došao u ponedeljak i o ovom pacijentu je ranije u toku dana posebno govorio pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Na respiratoru su i još dvojica Kikinđana, prisutna u bolnici oko dve nedelje, a jedan od njih je 61-ogodišnji muškarac koji se zarazio dok je bio u Kikindi.

Prema do sada dostupnim informacijama, preostalih osmoro pacijenata su mladić iz Sombora koji je prebačen u Novi Sad pre tri dana, žena starije dobi, dvojica Novosađana, mladić iz Bačkog Jarka, muškarac prebačen iz pančevačke bolnice, jedan strani državljanin i prvi oboleli od virusa korona, 43-ogodišnji muškarac, poreklom iz Bačke Topole, a dovezen iz subotičke bolnice.

Sekretar za zdravstvo je u utorak izjavio da se prvi pacijent, muškarac iz Bačke Topole, oporavlja i da bi trebalo da uskoro bude pušten kući.

Podsetimo i da je pre nekoliko dana, kao prva žrtva na Klinici, preminuo 60-ogodišnji muškarac iz Kikinde, koji je danima bio na respiratoru.

Na teritoriji Vojvodine virusom COVID-19 zaraženo je 36 osoba.

Autor: 021.rs

Nova 54 slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 303

744 Shares
744 Shares
Share via
Copy link