Koronavirus Novi Sad

Korona značajno slabi: Klinički centar Vojvodine se vraća u normalan režim rada

Ukupno 132 osobe zaražene virusom korona otkrivene su u proteklih pet dana u devet vojvođanskih laboratorija, poručuju u Pokrajinskoj vladi, prenosi 021.rs.

Nakon više od nedelju dana bez ikakvih detaljnijih informacija o epidemiološkoj situaciji u Vojvodini, Pokrajina je saopštila da broj obolelih opada, ali je epidemiološka situacija i dalje nesigurna, prenosi 021.rs.

Najviše aktivnih slučajeva ima u Novom Sadu, Vrbasu, Kikindi, Bačkoj Palanci i u Odžacima.

U svim bolnicama na teritoriji Vojvodine hospitalizovano je 207 pacijenata sa simptomima, dok se u Kliničkom centru Vojvodine na bolničkom lečenju nalazi 59 pacijenata, navode u Pokrajini.

“To praktično znači da se svi pacijenti trenutno nalaze samo na Infektivnoj klinici, te se Klinički centar Vojvodine vraća u uobičajeni režim rada, uz sve protivepidemijske mere koje su neophodne za obavljanje svakodnevnog rada u uslovima pandemije. Ista je situacija i sa svim opštim bolnicama, kao i institutima na teritoriji Vojvodine, dok kovid-ambulante u domovima zdravlja nastavljaju sa radom”, dodaju u Pokrajinskoj vladi.

Vojvodina – 10 mesta koja morate posetiti

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
145 Shares
145 Shares
Share via
Copy link