Novi Sad

Klinički centar Vojvodine se oglasio povodom slučaja preminulog pacijenta

klinicki.centar
Foto: Tibor Trupac

Klinički centar Vojvodine (KCV) poslao je saopštenje povodom tekstova koji su objavljeni u pojedinim medijima, a vezani za tragično preminulog pacijenta E. N.

Kako navode, o ovom slučaju se nisu ranije izjašnjavali iz pijeteta prema pacijentu, a zbog čuvanja podataka o ličnosti, zdravstvenom stanju pacijenta, njegovom lečenju i poštovanja pravila čuvanja lekarske tajne, kao i poštovanja prema njegovoj porodici čiji je član zdravstveni radnik.

Dalje ističu da je KCV sarađivao u ovom predmetu sa svim nadležnim organima koji su imali uvid u sve podatke vezane za predmetni slučaj, kao i sprovođenje unutrašnjeg nadzora, spoljašnje provere kvaliteta stručnog rada i kontrole zdravstvene inspekcije koju je obrazovalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

– Sprovedene kontrole su donele zaključak da su dijagnostičke i terapijske procedure vezane za lečenje pacijenta u saglasnosti sa savremenim doktrinarnim stavovima i važećim procedurama i aktuelnim protokolima zasnovanim na kliničkim vodičima – navodi se u saopštenju PR službe Kliničkog centra Vojvodine i dodaje da su i dalje na raspolaganju svim nadležnim državnim organima u cilju vršenja poslova iz njihove nadležnosti, dok se “povodom ovog slučaja više neće oglašavati u medijima, kako bi se izbegao bilo kakav uticaj na državne organe i javnost”.

Podsećamo, lekarka Mirela Erić podnela je prošle godine krivičnu prijavu protiv Kliničkog centra Vojvodine, a zbog sumnje da je njen brat pre dve godine usled kovid infekcije nesavesno lečen, što je rezultiralo smrtnim ishodom.

Novosadsko tužilaštvo je ovu krivičnu prijavu u međuvremenu odbacilo, ali doktorka Erić je najavila nove žalbe i zatražila “objektivniju istragu, jer sumnja da ovakvih slučajeva ima još”.

“Pišem vam kao sestra koja je izgubila brata”: Doktorka iz Novog Sada poslala otvoreno pismo ministarki Grujičić

Izvor: Moj Novi Sad

Čitajte Luftiku na Google vestima

17 Shares
Share via
Copy link