Putovanja Top 10

Vojvodina – 10 mesta koja morate posetiti

vojvodina-vrsac

Vojvodina je poznata po svojim prelepim predelima, a ukoliko još niste, spremite se da posetite lepa mesta za odmor, izletišta, prirodne lepote i bogatsva. Možda želite da pobegnete iz grada i boravite u prirodi.

Preporučujemo da posetite ovih 10 prelepih, prirodnih i istorijskih mesta u Vojvodini.

Carska bara

srp_carska_bara

Carska bara je od 1989. godine Specijalni rezervat prirode Stari Begej. Nalazi se na oko 20 kilometara udaljenosti od Zrenjanina. Ovde rastu brojne autohtone vrste biljaka, a tu su i životinje poput divlje svinje, zeca, srne, belouške, šarenog daždevnjaka…

Ona je dom za čak 240 vrsta ptica, upisana je i na listu UNESKO-a kao močvarno područje od međunarodnog značaja. Ispresecana je brojnim kanalima, nasipima i poljskim putevima.

Bački monoštor

backi monostor
Foto: https://www.agrosaveti.rs/

Ovo je biser Gornjeg Podunavlja. Često ga nazivaju i selo na sedam Dunava, pošto je sa svih strana okružen vodom i do njega se može doći prelaskom barem jednog mosta. Ovde je veoma bogato lovište, pa se često može čuti rika jelena, naročito u septembru.

Tu su etno kuće, razvijeni stari zanati, biciklističke staze, bezbroj mesta za pecanje i mnogo više. Ovde možete da probate kuhinju kakvu niste nigde.

U Bačkom Monoštoru se sprema i najbolji na svetu monoštorski riblji paprikaš po receptu vrhunskih majstora.

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Kakva Zobnatica i Backa Palanka i … ljudi ispravljajte to… ima još par stvari koje je pregazilo vreme al ovo je baš dezinformacija. I puno je, prepuno reklama, toliko da ne možeš pratiti tekst. Pozdrav !

3.3K Shares
3.3K Shares
Share via
Copy link