Koronavirus Novi Sad

Broj zaraženih u Vojvodini i dalje u padu: 10 pacijenata na respiratoru

Broj zaraženih u Vojvodini je već danima u padu, a svvakog dana se iz bolnica otpušta sve veći broj ljudi, pa su  vojvođanske Covid bolnice značajno rasterećenije nego ranije.

U Кliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu koronaviurusa trenutno se leči 81, a u Opštoj bolnici u Pančevu 115 pacijenata, saopštila je Pokrajinska vlada.

Među obolelima koji su hospitalizovani u KCV, na mehaničkoj ventilaciji se nalazi njih devet, a u Opštoj bolnici u Pančevu jedan.

Istovremeno, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 Novosadskog sajma, predviđenoj za lečenje obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 90, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Junaković u Apatinu 45 pacijenata.

I pored višednevnog kontinuiranog opadanja ukupnog broja obolelih od Covid 19 infekcije, na građane se apeluje da nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava.

Izvor: N1

Korona u Vojvodini jenjava: Iz bolnica otpušteno 25 pacijenata za 24h

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link