Koronavirus Novi Sad

Korona u Vojvodini jenjava: Iz bolnica otpušteno 25 pacijenata za 24h

U Vojvodini se nastavlja trend pada broja novooboleih od virusa korona.

To je uslovilo i rasterećenje medicinskog osoblja u vojvođanskim Covid bolnicama, te je u  poslednja 24 sata na kućno lečenje otpušteno 25 ljudi.

Trenutno, u Novom Sadu na KCV hospitalizovano  je 77 zaraženih, što je za 7 manje nego u sredu.

U Opštoj bolnici u Pančevu danas je osam pacijenata manje, odnosno na lečenju je 129 pacijenata obolelih od  infekcije koronavirusom.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 Novosadskog sajma, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 117, odnosno 10 pacijenata manje, dok je u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Junaković u Apatinu 41 pacijent, jedan više u odnosu na prethodna 24 časa, saopštio je pokrajinski Krizni štab.

U saopštenju se ne navodi koliko je ljudi u Vojvodini testirano na ovaj virus prethodnog dana i da li su zabeleženi novi slučajevi zaraze.

Uprkos višednevnom kontinuiranom padu broja obolelih od Covid 19 infekcije, na građane se apeluje da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i primenjuju sve mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava.

Izvor: Danas.rs

U Vojvodini sve manje obolelih

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link