Magazin Novi Sad

Zašto nasilnik Kontić i dalje nije uhapšen?

Prošlo je mesec i po dana od brutalnog prebijanja u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu i gotovo mesec dana od kada je u javnost dospeo snimak ovog monstruoznog premlaćivanja.

Glavni osumnjičeni za ovo teško nedelo, u kojem su lomljene ruke onesvešćenom Miljanu Mandiću, piscu, scenaristi i dramaturgu iz Beograda, jeste Ivan Kontić, iz Nikšića, koji je i dalje na slobodi.

Nakon dosta kontroverzi u vezi skrivanja istine o ovom incidentu, javnost i dalje sklapa delove slagalice čitavog događaja, gde su uočeni ozbiljni propusti policije i drugih nadležnih organa, piše Direktno.rs.

Kontić je i dalje u bekstvu, iako je za njim raspisana zakasnela poternica. Javnost se sa pravom pita, šta je policija do sada uradila po tom pitanju, jer već nedeljama ne čujemo nove detalje u vezi istrage, a ceo slučaj polako već pada u zaborav.

Ovdašnja policija, koja se hvali neverovatnim uspesima u borbi protiv nasilja i kriminala, navodno je nemoćna u potrazi za nasilnikom koji se ruga čitavom sistemu. Ili je možda u pitanju namerno i organizovano skrivanje nasilnika, kako na površinu ne bi isplivale još gore stvari i povezanost države sa kriminalom.

Po principu „svako čudo za tri dana“, režim Aleksandra Vučića smatra da će se bura stišati i da ćemo svi zaboravati šta se desilo, jer ionako pristižu nove afere koje će prekriti stare slučajeve.

Zašto još nije uhapšen? Ministre Stefanoviću nećemo zaboraviti čitav slučaj i stalno ćemo podsećati na obavezu državnih organa da odgovore na pitanja značajna za javni interes.

Razbojnici i siledžije divljaju, a novosadska policija i dalje ćuti

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

32 Shares
Share via
Copy link