Magazin Novi Sad

Razbojnici i siledžije divljaju, a novosadska policija i dalje ćuti

Tokom jučerašnjeg dana dogodila su se tri odvojena incidenta u Novom Sadu, a policija se ovim povodom nije oglasila. Praksa neoglašavanja nastavila se i pod novim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Slobodanom Malešićem koji je na to mesto postavljen nakon iznenadne smene Milorada Šušnjića. Ova smena usledila je nakon brutalnog prebijanja muškarca ispred kladionice o kom je policija ćutala sve dok se u javnosti nije pojavio snimak.

Samo tokom jučerašnjeg dana na ulicama Novog Sada imali smo tri incidenta o kojima policija nije saopštila ni reč.

Muškarac nepoznatog godišta napadnut je sinoć oko 21 sat na Trgu galerija. Hitna pomoć je intervenisala po pozivu policije, kada je napadnuti muškarac već bio u policijskoj stanici. Lekari Hitne su utvrdili da je on zadobio lakše povrede i zbrinuli su ga na licu mesta, piše 021.rs.

Prema pisanju pojedinih medija, u pitanju je taksista, a napalo ga je više osoba, koje su navodno bile u alkoholisanom stanju, i pri tome su mu oštetili automobil. Policija se nije oglašavala u vezi sa ovim slučajem.

Takođe, policija se nije oglasila ni u vezi sa još dva incidenta koja su se juče navodno dogodila u Novom Sadu.

Prvi inciedent se dogodio oko 12 časova u Ulici Momčila Tapavice na Novom naselju. Tridesetjednogodišnji muškarac napao je dve devojke. On im je uz psovke naneo lakše telesne povrede, a ubrzo je uhapšen.

Oko 18 časova u jedan kiosk brze hrane kod Futoške pijace upao je mladić i pretio radnicama da će ih ubiti. One su pozvale policiju koja je ubrzo uhapsila nasilnika.

Problem neoglašavanja novosadske policije nedavno je posebno došao u žižu javnosti kada je reagovala tek nakon što se u javnosti pojavio snimak brutalnog prebijanja muškarca.

Incident, za koji je glavni osumnjičen Ivan Kontić, Nikšićanin koji je i dalje u bekstvu, pokrenuo je prepucavanje novosadske policije odnosno MUP-a sjedne strane, i tužilaštava s druge, oko toga ko je napravio propust u radu. Ubrzo je smenjen načelnik novosadske policije i postavljen novi. Međutim, i u ovom slučaju je MUP ćutao i nikada nije odgovorio na pitanja da li je do ove smene došlo upravo zbog slučaja Kontić.

Ima neka tajna veza između Galensa i novog načelnika novosadske policije?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Mislim da generalu treba dati sansu. Prvi koji je odradio Dubraju za pucanje u Djordja Magarasevica i to sve po pravilima sluzbe. Tako da sto su ovi unistili za 4 godine general polako dovodi u red za samo 3 nedelje rada.

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link