Magazin Novi Sad

Zbog slučaja Kontić naložen nadzor nad Osnovnim tužilaštvom u Novom Sadu

U vezi sa slučajem brutalnog nasilja u novosadskoj Jevrejskoj ulici i protivrečnim izjavama i međusobnim optužbama MUP-a i Osnovnog javnog tužilaštva, Republičko javno tužilaštvo je naložilo nadzor nad postupanjem OJT.

Za Istinomer je potvrđeno iz Republičkog javnog tužilaštva da su oni uputili zahtev Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu “radi ocene da li je u navedenim predmetima postupano zakonito i da li su radnje postupka bile preduzete bez odlaganja saglasno Zakoniku o krivičnom postupku”.

Apelacionom javnom tužilaštvu je naloženo da nakon izvršenog nadzora dostavi izveštaj o utvrđenim činjenicama Republičkom javnom tužilaštvu, kažu iz RJT.

– Republičko javno tužilaštvo uputilo je Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu zahtev da se shodno Zakonu o javnom tužilaštvu i ovlašćenjima apelacionog javnog tužioca, izvrši nadzor postupanja Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu u predmetu osumnjičenog Ivana Kontića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, radi ocene da li je u navedenim predmetima postupano zakonito i da li su radnje postupka bile preduzete bez odlaganja saglasno Zakoniku o krivičnom postupku – odovorili su Istinomeru iz Službe za informisanje RJT.

Povodom događaja u Novom Sadu od 24. avgusta kada je, kako se sumnja, Ivan Kontić napao i teško povredio M. M. u Jevrejskoj ulici, javnosti su se obratili i MUP i Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Njihova saopštenja se ne podudaraju u više stvari, počev od toga kada je slučaj uopšte prijavljen tužilaštvu.

Podsetimo, javnost je saznala za ovaj slučaj tek kada se na društvenim mrežama pojavio uznemirujući snimak onesvešćenog muškarca koga drugi muškarac besomučno udara, piše Istinomer.

Policija tvrdi da su događaj prijavili tužilaštvu iste večeri, dok je iz OJT saopšteno da su obavešteni o tome tek 4. septembra, i to za predmet koji je formiran po prijavi advokata oštećenog.

Iz MUP-a su reagovali u više navrata, a istakla se izjava Milorada Šušnjića, načelnika Policijske uprave Novi Sad, koji je čak pozvao zamenika tužioca OJT da se poligrafski testira.

Priču u celosti pročitajte na sajtu Istinomera.

Ovo je mladić kojem je Ivan Kontić lomio ruke: Završio Akademiju, radio na filmu o Košarama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

70 Shares
Share via
Copy link