Koronavirus Srbija

Predrag Kon objašnjava kako je za jedan dan izlečeno 4.125 ljudi

Vest da je u Srbiji izlečeno 4.125 zaraženih koronavirusom za samo 24 sata iznenadila je mnoge. Objašnjenje za taj nagli skok broja izlečenih dao je epidemiolog Predrag Kona.

To su oni koji su otpušteni sa jedinim negativnim nalazom a prošlo je 28 dana.

– Administrativno, jer je tako jedino bilo moguće… Nisu se vodili kao izlečeni nego samo kao otpušteni – objašnjava Kon za portal Nova.rs.

Prema zvaničnim podacima od petka, u Srbiji je od ukupno 11.667 zaraženih koronavirusom bilo izlečeno 6.931, odnosno, bilo je oko 4.500 aktivnih slučajeva.

Međutim, za samo jedan dan, broj izlečenih je prema zvaničnim podacima skočio na 11.056.

Ovo znači da je za 24 sata broj izlečenih skočio za 4.125 osoba. Tako se, nakon samo jednog dana, broj aktivnih slučajeva se smanjio oko deset puta i iznosi 437.

Podsetimo, uslov za ulazak u Crnu Goru, oko koga se podigla znatna bura u političkim krugovima, jeste da zemlja iz koje građani ulaze ima manje od 25 zaraženih na 100.000 stanovnika.

Nisu Crnogorci ludi

Epidemiolog Zoran Radovanović juče je za Nova.rs rekao da je reč o nelogičnosti koju je teško braniti, i u šali rekao da su ti ljudi ozdravili “dekretom i administrativnom odlukom”.

Na pitanje novinara da li takva odluka može da ima veze sa mogućnošču ulaska naših državljana u Crnu Goru, Radovanović je rekao da Crnogorci nisu “ludi”, ali je ipak svestan i toga da su našim komšijama potrebni turisti.

– Nisu Crnogorci ludi, znaju oni šta se dešava i jasno im je koliko imamo novootkrivenih. Nisu to džepovi, to su nova žarišta. Ipak i Crnogorci su ekonomski u čabru, moraju da dovode turiste, makar i Srbe. Ipak, olabaviće oni, samo čekaju još malo da se kod nas popravi situacija – rekao je Radovanović.

Radovanović: Povećan broj novoobolelih neprijatno iznenađenje

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


41 Shares
Share via
Copy link