Koronavirus Srbija

Radovanović: Povećan broj novoobolelih neprijatno iznenađenje

Broj novoobolelih od korona virusa je „neprijatno iznenađenje“, izjavio je danas za FoNet epidemiolog Zoran Radovanović.

On je objasnio da bi povećanje zabeleženo tokom jednog dana moglo da bude okarakterisano kao „eto, desilo se“, i podsećanje da „nekoliko dana imamo veći broj novoobolelih nego što bi se očekivalo“.

Prema njegovim rečima, povećanje broja novoobolelih od kovid-19 u Srbiji poslednjih dana pokazuje da se verovatno pojavilo neko novo žarište.

Naglasio je i da su i dalje „lepi izgledi“ da u vreme izbora broj obolelih bude između nula i pet.

Komentarišući povećanje broja novoobolelih Radovanović je obrazložio da nikada „nishodni deo epidemijske krive ne ide ravnomerno, uvek ima povremenih skokova, ide zupčasto“.

Pored toga, dodao je, s jedne strane su se ljudi „malo opustili“, a s druge strane, ocenio je Radovanović, „Krizni štab je davao kontradiktorne i neusaglašene preporuke“. To je dovelo do toga, smatra Radovanović, da smo možda „brzo pristupili relaksaciji, ali čak i da nismo, „dešava se da izbije poneko žarište, da se poveća broj obolelih“.

I dalje su lepi izgledi, kaže Radovanović, da u vreme izbora broj obolelih bude između nula i pet.

Možda nam je 21. jun (dan izbora) učinio, izjavio je on, „da malo nestabilnije krenemo ka odluci da je sve prošlo, a u stvari još nije“. I dalje je razumno održavati fizičku razdvojenost i izbegavati fizičke kontakte, preporučio je i savetovao da bi bilo poželjno da se maska nosi u zatvorenom prostoru.

Nema više ograničenja za okupljanja na otvorenom, još 96 novozaraženih

Izvor: Fonet

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

363 Shares
363 Shares
Share via
Copy link