Na putu ka Zlatiboru mnogi skrenu u čuvenu pekaru „Kod Šuljage“, gde kažu da se jede najbolja komplet lepinja.
Glavni majstor sada je otkrio svoj tajni recept za originalnu komplet lepinju.
Komplet lepinja recept
Sastojci
Za testo je potrebno:
- 500 g brašna
- 2,5 dl mlake vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- pola kašičice šećera
- 1 kocka svežeg kvasca
Za fil je potrebno:
- 1 kašika starog kajmaka
- 4 jajeta
- pretop (saft od jagnjećeg i prasećeg pečenja)
Priprema
- Pomešajte brašno i so, a u mlaku vodu stavite kvasac i šećer.
- U brašno dodajte ulje i nadošli kvasac i ostavite još malo na toplom.
- Testo podelite na četiri dela i od svakog napravite lepinju.
- Pecite ih u zagrejanoj rerni, a kad budu gotove, prekrijte ih vlažnom krpom da omekšaju.
- Rasecite lepinju preko sredine. Donji deo lepinje premažite kajmakom, dodajte jaje i umutite ga direktno na lepinji.
- Zapecite u rerni, izvadite, prelijte pretopom i poklopite gornjim delom lepinje.
Prijatno! Komplet lepinja je jedan od najukusnijih tradicionalnih sprskih specijaliteta, u kojem će uživati cela porodica.
Izvor: Noizz
Dodaj komentar