Magazin Svet

Probudio se iz kome nakon 10 meseci, 2 puta se zarazio, a nije ni čuo za koronavirus

Neverovatna priča zadesila je mladog momka Džozefa Flavila kojeg je pre 10 meseci udario automobil i od tada se nalazio u komi. Nesreća se dogodila u Bartonu na Trentu prvog marta prošle godine, samo tri nedelje pre uvođenja prvih mera zatvaranja u Velikoj Britaniji.

Da stvar bude još neverovatnija, Džozef se tokom oporavka i desetomesečnog nesvesnog ležanja dva puta zarazio koronavirusom u samoj bolnici. Sada, nakon deset meseci probudio se iz kome i polako se oporavlja, ali i dalje ne može da razume šta se sve desilo dok je on „spavao“.

Njegova ujna Sali Flavil Smit rekla je za „Gardijan“ da Džozef ne zna ništa o pandemiji, pošto je „spavao“ 10 meseci.

– Ne znam odakle da počnem. Da mi je neko pre godinu dana rekao šta će se sve desiti prošle godine, mislim da mu ne bih verovala. Ne znam da li će Džozef shvatiti šta se sve desilo – kaže ona.

Džozefova porodica je pokušala da mu preko video-poziva objasni da zbog mera protiv širenja koronavirusa ne može da bude pored njega.

– Kada je budan, pokušavamo da mu objasnimo da bismo želeli da budemo tu i držimo ga za ruku, ali jednostavno ne možemo. Još uvek ne shvata razmere pandemije – navodi Sali Flavil Smit.

Tinejdžer, koji je lečen u opštoj bolnici u Lesteru, prebačen je u specijalizovani centar za oporavak u Stouku na Trentu. Počeo je da voljno pomera udove, a sa porodicom i prijateljima komunicira trepćući i smešeći se, prenosi 021.

Nekome je mnogo i jedna, a ovaj lik ima minimum 2 devojke, suprugu i četvoro dece. I još je šef policije

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

40 Shares
Share via
Copy link