Magazin Srbija

Koluvija pregovarao o legalizaciji droge sa osnivačem SNS

koluvija
Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Predrag Koluvija, kom se sudi zbog poljoprivrednog gazdinstva na kome je u novembru 2019. godine zaplenjeno 4,5 tone marihuane, o poslovima sa industrijskom konopljom pregovarao je državnim skretarom Ministarstva unutrašnjih poslova Milosavom Miličkovićem, tvrdio je na saslušanju Nebojša Đurđević.

Miličković je široj javnosti postao poznat kao sekretar blizak Nebojši Stefanoviću i jedan od retkih iz perioda Stefanovićevog kadriranja koji je ostao na istoj funkciji i nakon njegovog odlaska iz MUP.

Uloga Đurđevića, inače bivšeg novinara na televiziji Studio B, na poljoprivrednom imanju „Jovanjica“ bio je marketing, a kako je sam ispričao, bio je jedan od onih koji su imali aplikaciju Razgovor instaliranu na svoj telefon. Na pitanje branioca da li je sa prvooptuženim Koluvijom posećivao policiju, a u vezi sa poslovanjem „Jovanjice“, Đurđević je odgovorio potvrdno.

– Sa Koluvijom sam 2016. godine bio u MUP-u na sastanku sa državnim sektretarom Miličkovićem (Milisav prim. aut.) koga sam poznavao od pre zbog svog novinarskog posla. Koluvija je hteo da proizvodi industrijsku konoplju i želeo je da obezbedi sve neophodne uslove za to. Miličković je rekao da napišemo zahtev MUP-u u kome bi tražili sve neophodne uslove za proizvodnju industrijske konoplje – rekao je Đurđević, a preneo BIRN.

Kako je ranije objavljeno, taj sastanak se odigrao u zgradi SIV-a (Palata Srbija).

milickovic-stefanovic
Milosav Miličković i Nebojša Stefanović Foto:Vesna Lalić

Miličković je, kako je objavio “Istinomer” ranije, osnivač Srpske napredne stranke, član predsedništva, član Glavnog odbora i potpredsednik beoradskog odbora. Izabran jе za člana Prеdsеdništva SNS na prvoj izbornoj skupštini 2009. godinе, a za potprеdsеdnika bеogradskog odbora 2011. godinе. Od osnivanja stranke 2008. godine prеdsеdnik jе Opštinskog odbora SNS u Rakovici.

Za narodnog poslanika i odbornika u Skupštini grada Beograda biran je u više navrata. Posle izbora 2012. godine izabran je za predsednika Gradske opštine Rakovica. Na toj funkciji bio je do maja 2014, kada je postavljen za državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U to vreme, na čelu ministarstva nalazio se Nebojša Stefanović, aktuelni ministar odbrane, a Miličković je do nedavno smatran jednim od njegovih najbližih saradnika.

Njegovo ime našlo se na ne tako bogatom spisku onih koji su ostali u Ministarstvu unutrašnjih poslova nakon Stefanovićevog odlaska, a mediji su pisali da je svojevremeno, nakon što je Stefanović odbačen od strane svojih stranačkih saboraca, brisao zajedničke fotografije sa doskorašnjim saradnikom.

Koluvijina advokatica predložila ga je ranije kao svedoka Milosava Miličkovića ali po svemu sudeći do njegovog ulaska u sudnicu nikada nije došlo.

Izvor: Nova.rs

Nemački mediji peru Koluviju, slaba mu droga iz Jovanjice, urednik KRIK-a tvrdi da bi njegova trava i slona oborila

Čitajte Luftiku na Google vestima

72 Shares
Share via
Copy link