Putovanja Top 10

Koliko nam je novca potrebno za zimovanje u Srbiji?

Glavna tema ovih dana polako ali sigurno postaje zimovanje. Zlatibor, Kopaonik, a od pre nekoliko godina i Jahorina, najviše se izdvajaju. Za one sa malo dubljim džepom tu su i skijališta u Sloveniji, Austriji i Švajcarskoj. U turističkim agencijama trenutno su najaktuelnije ponude za skijališta u Evropi, dok za destinacije u Srbiji, građani uglavnom sami pronalaze smeštaj i organizuju svoj put.

Ima naravno i onih koji će zimski raspust i pauzu provesti kod baka na selu, a za one koji ostaju u Novom Sadu, tu su klizališta, kao i razna dešavanja koja će vas ove zime ugrejati. Za većinu je odlazak na zimovanje nedostižan luksuz, ali ako uspete da ukradete sebi nekoliko slobodnih dana i uštedite za odmor, evo naših predloga.

Zimovanje za mlade

Poslednjih godina veoma su popularne agencije za mlade, koje po atraktivnim cenama srednjoškolcima i studentima, ali i svima onima koji se mlado osećaju, nude zanimljive destinacije po pristupačnim cenama.

Radmila Đurđev iz novosadske agencije za mlade, Puzzle kaže da je kod njih najtraženije zimovanje na Jahorini, odnsno Snow Show.

– Ovo je tradicionalno putovanje koje organizujemo za otvaranje sezone, od 10. do 13. decembra, po promotivnoj ceni od 39 evra. Ima puno skijaških ekipa koje godinama idu sa nama, imamo dosta iskustva i mladi se sve više odlučuju za odlazak na zimovanje – kaže ona.

Zimovanje-puzzle-mladi
Foto: Jovana Mladenović

Alpi

Ako želite na Alpe u Francusku, preko Modena agencije možete otputovati za 320 evra. U ovu cenu uključeno je 7 noćenja, ski pas i prevoz. Radi se o skijalištu Montgenevre koje je povezano sa italijanskim skijalištem Sestrieres, i pruža 400 km odličnih ski staza. Pravi izbor za prave skijaše.

Bansko

Bansko u Bugarskoj je jedno od najpopularnijih skijališta Evropi, a cene u agencijama se kreću od 130 evra za sedam noćenja pa naviše. U agenciji Argus turs za zimovanje u februaru, u hotelu sa 3 zvezdice, potrebno je da izdvojite oko 200 evra za polu pansion, smeštaj i prevoz.

zimovanje-sneg-turizam
Izvor: pixabay.com

Spa vikend u banjama

Banje su još jedna opcija za zimsko uživanje, a najbliže su nam one u Mađarskoj koje pružaju odlične mogućnosti. Provedite spa vikend sa dragom osobom u Budimpešti u hotelu sa 4 zvezdice za 80 evra. Cena uključuje smeštaj, prevoz, doručak i turističkog vodiča.

Domaći turizam

Ako ste pak naumili da zimujete u Srbiji, najpopularnija mesta i ove godine su Zlatibor i Kopaonik. Cene su uglavnom evropske, provod je kažu zagarantovan, kvalitet ski staza varira, a ponuda u turističkim agencijama gotovo i da nema, osim za velike hotele, gde se cene kreću i do 1.000 evra za nekoliko noćenja.

Egzotika

Za one koji ne vole zimu i zimovanja, tu su uvek i egzotične destinacije poput Dubaija i Tajlanda, ali ovde će vam trebati nešto veći budžet. Nekoliko puta veći.

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link