Magazin Putovanja

Počela sezona na Kopaoniku, 3 pića 1.000, 5 ćevapa 1.200 dinara

kopaonik
Foto: Ozon press

Pre neki dan je bio ski opening na Kopaoniku, te je i ove godine primetan ogroman broj turista i skijaša. Osoblje u restoranima i kafićima je uslužno i ljubazno, ali su cene poprilične.

S jedne strane je razumljivo da cene budu više, jer stanovnici Kopaonika i okolnih mesta žive od sezonskog turizma i ugostiteljstva, posebno imajući u vidu da je ova planina najposećenija zima.

Taj period, međutim, traje.

Od decembra do kraja marta Kopaonik vrvi od turista, a lokali koji su na samim stazama ili omiljeni skijašima – „drže“ visoke cene u odnosu na objekte koji su malo izolovani, pa čak i u odnosu na Beograd, piše Telegraf.

Primera radi, u jednom takvom kafiću, račun za dve rakije i jedan kapućino bio je 980 dinara. Oko 20 dinara manje je bio račun za ista tri pića, plus ručak (pola porcije jagnjetine sa lepinjom), u poznatom restoranu blizu Kopaonika.

Takođe, u najatraktivnijim lokalima, porcija od 250 grama mesa (pet ćevapa) košta 1.200 dinara. U udaljenijem, pomenutom restoranu – ista porcija je 250 dinara. Dakle, razlika je čak 1.000 dinara.

Maltene svuda ćete tri pića u proseku platiti 1.000 dinara: kuvano vino je oko 300, kapućino i espreso idu čak do 280 dinara…

Osim toga, u atraktivnim buticima, sa ski i sportskom opremom, nema nikakvih sniženja, pa se pripremite na priličan trošak ako vam nešto zafali.

Turistički vodič kroz Kopaonik: Srebrna planina uzduž i popreko

Luftika

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Juče sam sišao sa Kopa, popusti na ski opremu idu do 50%. Sto se tice restorana, ko voli nek izvoli.

  • Cene jesu paprene, ali pre svega cene zakupa lokala i smestaja za zaposlene. Neko to mora da plati a taj neko je sustini krajnji korisnik tih usluga. Dokle god postoji traznja cene ce biti takve kakve jesu. Ako je Kopaonik pun sa takvim cenama to ocito ima ko da plati. Ja licno ne vidim vrednost tako potrosenih para jer Kop nije St Moritz i ne bih nikad smestaj na Kopu u dobrom hotelu u centru platila 3-4 hiljade evra, jer skijasko iskustvo koje dobijate na Kopaoniku nije ni za pocetnike, ali ljudi vole pa nek izvole..

545 Shares
545 Shares
Share via
Copy link