Magazin Vesti Novi Sad

Ko su srpske zvezde Youtube kanala?

U poslednjih nekoliko godina srpski Youtube kanali doživljavaju pravu ekspanziju. Upoznaćemo vas sa najvećim imenima ove društvene mreže iz naše zemlje.

Serbian Games BL

Bogdan Lalović je sa svojih neverovatnih 200 miliona pregleda najpopularniji srpski youtuber. Snima sebe dok igra neku igricu i istovremeno ocenjuje kvalitet video igrice. Njegov najgledaniji video ima preko milion i po pregleda. Ovakva vrsta klipa u zapadnim državama je najprofitabilnija.

zvezde-youtube-kanala-srbija-novisad

Nixa Zizu

Nikola Jovanović se na Youtube sceni proslavio snimcima o bodybuildingu, međutim, osim vežbi, na njegovom kanalu možete pogledati parodije, smešne klipove, kao i tutorijale i recenzije vezane za računare i mobilne telefone.

Srpski tutorijali

Na kanalu Srpski tutorijali Aleksandar Leštarić – Cile bavi se recenzijom računara, mobilnih telefona, video igrica. O svakom uređaju ili video igrici navede sve mane i vrline, a pre nego što da sud testira ih nekoliko dana. Ovakvi klipovi su vrlo gledani pošto daju objektivnu sliku o tehničkim aparatima.

srpski-tutorijali-youtube-kanal

Zorannah

Čuvena srpska modna blogerka Zorana Jovanović poznatija kao Zorannah na svom youtube kanalu kreira sadržaje po uzorima najvećih američkih youtubera. Njenim kanalom dominiraju teme kao što su moda, lifestyle i momenti iz njenog privatnog života. U svojim klipovima voli da odgovara na pitanja fanova, kao i da učestvuje u raznim popularnim izazovima. Zoranin kanal trenutno broji blizu 78 hiljada pratilaca.

zorannah-modna-blogerka-youtube

Zanimljivo je međutim to, da mnogi ne znaju da su neki od najpopularnijih youtubera upravo iz Novog Sada.

Yasserstain

Iza nadimka Yasserstain krije se dvadesetogodišnji Novosađanin Milan Inić koji studira montažu na Akademiji umetnosti. Pratioci na njegovom Youtube kanalu mogu pogledati skečeve i parodije koje sam snima i montira uz pomoć nekoliko drugara. Yasserstain klipove je do sada pogledalo gotovo 49 miliona ljudi.

Intervju sa Yasserstainom pročitajte OVDE.

Kovalska

Novosađanka Milica Perić – Kovalska je svoj Youtube kanal otvorila prošle godine i svojim pratiocima nudi mnoštvo različitog sadržaja – od pravljenja pice i palačinki pa sve do igranja igrica. Ova devetnaestogodišnja devojka kaže da joj je glavni cilj obostrana zabava, kako za gledaoce, tako i za nju samu.

zvezde-youtuba-kovalska-youtube-kanal

Drugged Chicken

Marek Stupavski je Novosađanin koji trenutno živi i studira u Bratislavi. Zanimljivost njegovog kanala je da klipove snima isključivo na engleskom jeziku. Izabere temu pa o njoj, na vrlo duhovit način, iznosi sopstveno mišljenje.

Iako je srpska Youtube scena tek počela da niče, ovi mladi ljudi međusobnom saradnjom i komunikacijom se trude da je učine što boljom. Pa ko zna, možda se nekom od njih posreći i postane budući Pewdiepie ili Jenna Marbles. Za to je potrebno mnogo toga, ali znanja i sposobnosti imaju na pretek.

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

17 Shares
Share via
Copy link