Magazin Poznati

Kijanu Rivs dolazi u Srbiju i pomaže najsiromašnijima

kianu rivs
GETTY IMAGES / JASON MERRITT

Holivudska zvezda Kijanu Rivs posetiće Srbiji i iskoristiti priliku da novčano pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. On će početkom naredne godine doći u Beograd kako bi se sreo sa obožavaocima njegovog strip serijala, pišu domaći mediji.

Naime, Kijanu je kooscenarista stripa na koji je Srbija prva posle Amerike otkupila prava, što je glumca naročito oduševilo.

Kijanu je čuo lepe reči od kolega koji su snimali u našoj zemlji. Osim toga, ima nekoliko prijatelja s Balkana, a i veliki je fan Novaka Đokovića. Inače, njegov strip je bio jedno od najtraženijih izdanja na nedavno održanom beogradskom Sajmu knjiga.

Poseta će trajati nekoliko dana i on želi da obiđe sve turističke atrakcije o kojima je slušao i čitao ranije. To će više biti privatna poseta, ali će on, u dogovoru sa svojim timom, jedan dan sigurno odvojiti za druženje i upoznavanje s fanovima stripa, kojih je u našoj zemlji ogroman broj.

Kako se dalje navodi, Rivs će ovu posetu Srbiji iskoristiti i da novčano pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija:

– Poznato je da je Rivs najveći deo svog bogatstva podelio, jer mu je neugodno koliko zarađuje. Daje svima – fanovima, saradnicima, bolesnima za lečenje. On je donirao 70 odsto zarade od filma ‘Matriks’ za pronalazak leka za obolele od leukemije. Sigurno je da će i kod nas ostaviti veliki novčani prilog nekoj organizaciji ili ustanovi za koju njegov tim proceni da je adekvatna – zaključio je izvor.

Glumčev strip nosi naziv „BRZRKR“ i najskuplji je kviz u istoriji na jednoj poznatoj platformi, kao i najprodavaniji strip serijal u poslednjih 25 godina.

Isti je objavljen početkom septembra i za samo tri dana prodat je u 650.000 primeraka.

– Stvaranje i učestvovanje u pisanju stripa bilo je vrlo uzbudljivo iskustvo, budući da obožavam stripove još od detinjstva. Stripovi su imali značajan umetnički uticaj tokom cele moje karijere – izjavio je Kijanu Rivs tim povodom.

Da podsetimo, ovo nije prva poseta slavnog glumca Srbiji. On je u leto prošle godine tajno boravio u Novom Sadu, a razlog je bila digitalizacija njegovog lica za potrebe jedne od najpopularnijih video-igara na svetu “Cyberpunk 2077”.

Izvor: Headliner

Kijanu Rivs inkasirao 315 miliona $, većinu bogatstva podelio, jer mu je neprijatno koliko zarađuje 

oznake
75 Shares
Share via
Copy link