Magazin Svet

Korona kriza i nenadoknadive posledice: Milioni Kenijaca ubijaju ugrožene životinje zbog mesa i zarade

Milioni ljudi u Keniji suočeni su sa golim opstankom zbog krize koju je proizvela pandemija koronavirusa.

Veliki broj njih bio je primoran da počne da lovi ugrožene divlje životinje kako bi sebi obezbedili hranu.

Britanski „Telegraf“ u reportaži opisuje katastrofalnu situaciju u toj zemlji, navodeći da je ekonomska kriza koju je prouzrokovala pandemija virusa korona naterala stanovnike da ubijaju divljač zbog mesa i zarade.

– Ovu žirafu je verovatno opkolilo troje ljudi, omamili su je i oborili na tlo. Sa nje je odsečena tona mesa, što vredi oko hiljadu dolara – rekli su rendžeri u jednom zaštićenom području u Keniji.

Pre pandemije turizam u Africi je cvetao jer su turisti iz celog sveta dolazili da vide divlje životinje. Međutim, sve se promenilo krajem marta, kada je kenijska vlada zbog pandemije zatvorila zemlju za turiste.

Turizam, koji sa devet odsto učestvuje u kenijskom BDP-u, preko noći je ostao bez prihoda. Krajem juna ministarstvo turizma je saopštilo da je više od 80 odsto turističkih operatera u zemlji poslalo radnike na neplaćeno odsustvo.

– Nije bilo ni posla, ni novca. Čak ni deca ne idu u školu. Mesecima nisam bio plaćen. Jedino što možete jeste da ostanete kod kuće i da jedete ono što imate – rekao je radnik jednog hotela.

Zbog porasta stope siromaštva, u Keniji je takođe sve više krađa i prostitucije.

Autor: Izvor Tanjug, 021.rs

Student iz Kenije NIJE imao koronu i za mene je to JEDINI uzrok njegove smrti

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

466 Shares
466 Shares
Share via
Copy link