Srbija Vesti

Uhapšen kamiondžija iz Srbije koji je u Beču radio kao estetski hirurg, povoljnim cenama mamio mlađe pacijente

hapšenje
Foto: Ilustracija

Još jedan lažni hirurg iz Srbije koji je u Beču nudio usluge estetske medicine osuđen je na obeštećenje, jer je naneo veliku bol svojim pacijentima. Srbin je preko društvenih mreža nudio mladim ženama estetske zahvate po niskim cenama.

U posebno iznamljenom stanu, on je “ulepšavao” brojne klijentkinje, a među njima jednu Bečlijku, koja je 28. aprila došla da bi izvršila lifting obrva. Nakon zahvata, njena rana se upalila i morala je sa velikim bolovima u bolnicu.

Zbog toga je podnela prijavu protiv navodnog lekara, a državno tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog nanošenja teških telesnih povreda i lažnog predstavljanja.

Pred sudom, Srbin je rekao da je najmanje 30 žena “ulepšao” i da nikada nije tvrdio da je lekar.

Njegov advokat je naveo da su klijentkinje želele svesno da zaobiđu obavezni psihotest za estetske zahvate.

Tehniku i medicinske zahvate on je, kaže, naučio u Rusiji i tamo često uspešno sprovodio.

– Bio mi je potreban novac, pa sam počeo u Beču da radim. To je bila ogromna greška- rekao je Srbin, koji je prihvatio da plati 5.700 evra obeštećenja ženi koja ga tužila, kao i 3.000 evra kazne.

Upitan kako će tu svotu platiti u roku od tri meseca, Srbin je sudiji kazao da će ponovo raditi kao vozač kamiona.

Ovo je samo jedno u nizu hapšenja lažnih estetskih hirurga. Podsećamo na slučaj lažnog estetskog hirurga Save Kneževića i Olgice Makranović koji su godinama sakatili svoje mušterije.

Prema procenama, u Srbiji nesmetano radi više od 50 ordinacija estetske hirurgije u kojima lažni doktori “ulepšavaju” svoje pacijente.

Izvor: 021.rs

Uhapšen lažni estetski hirurg zbog nadrilekarstva, maser osumnjičen da je unakazio desetine ljudi

45 Shares
Share via
Copy link