Lifestyle Svet

Je li ovo zaista Kamala Haris? Vog optužen da je „izbeljivao“ buduću američku potpredsednicu

kamala-haris-vog
Foto: Instagram Print Screen

Svet je dolaskom Baraka Obame na mesto predsednika Amerike očekivao i potpuno brisanje svih rasnih razlika, ali SAD i svet se i dalje bore sa rasizmom i ta priča neće biti skoro završena.

Da imati tamniju kožu nije posebno popularno niti zahvalno, pokazuje i slučaj Kamale Haris, buduće potpredsednice Amerike, ali i žene koja se još od početka Bajdenove kampanje izdvaja kao buduća prva žena predsednica SAD-a.

Modni magazin „Vog“ optužen je da je „izbeljivao“ ten američke potpredsednice Kamale Haris na fotografijama koje će krasiti naslovnu stranu februarskog izdanja časopisa.

Dve fotografije, koje je napravio Tajler Mičel, objavljene su u nedelju na društvenim mrežama i odmah su naišle na salvu Kritika, piše RTS.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Guardian (@guardian)

Vog je demantovao da je naknadno „izbeljivao“ kožu Kamale Haris, ali to nije ubedilo kritičare.

Pojavljivanje Kamale Haris na naslovnoj strani Voga će verovatno izazvati i reakciju Donalda Trampa, koji se prošlog meseca požalio da se njegova supruga i prva dama SAD Melanija Tramp nije našla na naslovnoj strani nijednog časopisa za svih četiri godine koliko su bili u Beloj kući.

Prethodna prva dama, Mišel Obama, krasila je naslovne strane nekoliko modnih magazina, uključujući i Vog u decembru 2016. godine.

Ovo bačko selo nema srednju školu, ali ima 39 doktora nauka i 37 reprezentativaca

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link