Lifestyle

Proverena prirodna metoda kako da se zauvek rešite insekata u vašem domu

Bez obzira na to koliko vodite računa o higijeni svog doma, pauci i insekti će uvek pronaći svoj put do ćoškova naših soba.

Ipak, postoji jednostavan i prirodan trik kako ove napasti zadržati u njihovom prirodnom staništu.

Sajt besnopile.rs objavio je ovaj jednostavan recept:

Pauci, poput većine drugih insekata ne podnose miris nane. Ova biljka ima jak aromatičan miris koji odgovara ljudima, ali je nepodnošljiva paucima i raznim drugim insektima.

Sve što treba da uradite jeste da u male tegle posadite nanu i strateški ih smestite u ćoškove u kojima inače pronalazite paukovi – to će ih zauvek isterati iz vašeg doma, i što je još bolje, sprečiće nove da uđu!

Ako niste tip koji gaji biljke u kući, dovoljno je da nakon sledećeg usisavanja i čišćenja poprskate prostorije u domu osveživačem vazduha s mirisom nane ili možete i sami da napravite potpuno prirodni proizvod za uklanjanje pauka.

Šta je najprljavija stvar koju ste ikada dotakli

Sastojci:

1,5 šoljica vode, pola šoljice alkoholnog sirćeta, 20 kapi eteričnog ulja ljute nane.

Priprema:

U bocu s raspršivačem sipajte vodu i sirće, pa dodajte eterično ulje. Mešavinu dobro promućkajte. Poprksajte mesta iza ormara, sudopere, ćoškove u kupatilu, odnosno sva mesta na kojima se pojavljuju pauci.

Ova mešavina neće ubiti insekte, ali će ih držati daleko od vašeg doma. Postupak ponovite s vremena na vreme kako se ne bi vraćali.

Napomena:

Umesto ljute nane možete da koristite i eterično ulje eukaliptusa. Efekat će biti isti, ali nana ima prijatniji, blaži miris.

10 urnebesnih metoda kako se srpski studenti bore sa najezdom smrdibuba

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Lepi saveti, ali da li su delotvorni? Pauci su veoma otporni i vrlo lako se naviknu. MOžda je najbolje ipak redovna i sistematska dezinsekcija. Pored pauka unište se i druge vrste insekata koje su možda još štetnije. Pauk ipak, ruku na srce, bar u našem podneblju nije toliko opasan

generic vignette (DESK luftika.rs)
47 Shares
Share via
Copy link