Lifestyle Vesti Novi Sad

Kako je biti plesačica u novosadskim klubovima?

U svetskim noćnim klubovima devojke koje plešu su uobičajena pojava, a ovaj trend je pre nekoliko godina došao i kod nas. Novosadska plesačica Jelena Popov se plesom bavi, kako kaže, čitavog života, a orjentalnim plesom i arapskim folklorom od 2009. godine. Nju ste sigurno videli u egipatskom kafiću Horus u centru grada, jer tu nastupa već više od 3 godine, a plesala je na različitim manifestacijama širom Srbije. Ona za Luftiku otkriva kakvo mišljenje imaju Novosađani o plesačicama orjentalnog plesa.

trbusni-ples
privatna arhiva

– Reakcije Novosađana su pozitivne i do sada nisam imala neprijatnih situacija. Kako se postaviš prema publici tako će se oni ponašati prema tebi. Ukoliko predstaviš ples kao umetnost postovaće te kao umetnika. Najteže mi pada kada je publika pasivna. Ja moju energiju i inspiraciju crpim iz publike, ako toga nema nemam ni inspiracije baš za ples – kaže Jelena Popov.

Ova Novosađanka osim što se bavi orjentalnim plesom i arapskim folklorom i drugim vrstama plesa, studira gastronomiju, bavi se karvingom (rezbarenjem voća i povrća) i dizajnira odeću. Novosađanima često zastane knedla u grlu kada je gledaju, jer ona dok pleše nosi tacnu sa svećama na glavi, ali i sablju za ples.

jelena-plesacica-trbusna
privatna arhiva

– Za tu tačku sa marokanskom tacnom (tacnom sa svećama) mi je trebalo vrlo malo vremena da je savladam, jer sam pre toga godinama vežbala balans sa knjigom na glavi i sa sabljom za ples – ističe Jelena.

trbusna-plesacica-novi-sad
privatna arhiva

Tokom studiranja gastronomije Jeleni se ukazala prilika da radi praksu u Sloveniji u jednom hotelu. Kako kaže zavolela je Sloveniju i nada se da će opet moći da ode tamo u skorije vreme, ali je kao Novosađanka veoma vezana za Novi Sad.

– Novi Sad volim zbog toga što je velik i mali u isto vreme. Novosađani su ljudi koji su zatvoreni za novine, kao što je na primer orjentalni ples u klubovima, ali kada ih prihvate onda su ih prihvatili zauvek – naglašava ova Novosađanka.

Više o novosadskim karving majstorima    

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

67 Shares
Share via
Copy link