Lifestyle

Kako čistite svoje lice?

Ako želite blistav ten morate negovati svoju kožu. Pravilan izbor preparata za čišćenje – gelova i pena za čišćenje lica, kao i pravilno korišćenje su osnovni preduslov za lepu kožu. Zabunu unosi činjenica da na tržištu postoji velika ponuda preparata za negu. 

Naročito je obimna ponuda online. Kozmetika za čišćenje lica se mora birati po više faktora da bi ispunila svoju funkciju, a mnogi to ne znaju.

Ovaj tekst donosi smernice za lakši odabir pravog proizvoda, ali i savete za njihovu pravilnu aplikaciju.

Šta je bolje: pena ili gel za čišćenje lica?

Odgovor nije jednostavan i zavisi najpre od toga kakvu kožu treba da tretira ova kozmetika. Online shop svakog sajta donosi pregršt artikala i teško je prepoznati onaj idealan. Teško jeste, ali nije i nemoguće!

  1. Kakav tip kože imate?

Na prvom mestu treba odrediti šta odgovara vašem licu. Jedino tako koža može biti blistava. Najčešći tipovi su normalna, suva i masna koža sklona nepravilnostima. Kada ste svesni problema koje želite da rešite lako se odabere prava kozmetika. Online shop je dobar način da brzo pregledate ogroman broj proizvoda i odaberete nekoliko najboljih!

Ako smatrate da gel za čišćenje lica masti kožu, a da je pena za čišćenje lica ta koja je isušuje – u velikoj ste zabludi. Današnji proizvodi su tako sastavljeni da ciljano deluju na nepravilnosti, a da pri tome nema štetan efekat. Naravno, dobar rezultat je moguć samo ako je proizvod odabran u skladu sa vašim licem.

  1. Koji preparat odgovara kom tipu kože?

Masna koža treba da koristi preparate koji su njoj prilagođeni i za nju sastavljeni, ali je dobro birati blaže formule jer mogu dati bolji rezultat. Tu sledi vaše istraživanje online. Kozmetika koja po sastavu ima normalnu PH vrednost, bez parabena i boja čini najblaži oblik nege.

I suva koža treba da bude tretirana pravilno. Brojne vrste gelova, ali i pena za ciscenje lica u svom sastavu sadrže i eterična ulja koja koži donosi elastičnost, mekoću i svilenkasti osećaj pri dodiru. Ovo je dobra linija za suve tipove.

Ako imate normalnu kožu, potrebno je da koristite gel za čišćenje lica ili penu koja na sebi ima jasnu oznaku takvog delovanja. Svojom formulacijom koža će biti dodatno hidrirana, ali neće izazvati suvoću ili preterano mašćenje.

Dakle, sastav je mnogo bitniji od vrste preparata jer i gel i pena za ciscenje lica imaju predstavnike za svaki tip kože. Ako ste izabrali i poručili online kozmetika će stići za samo nekoliko dana, ali to je tek početak pravilne nege.

  1. Odabran gel ili pena za čišćenje lica se mora i pravilno koristiti

Pored sastava proizvoda, treba obratiti pažnju i na pravilnu upotrebu. Najčešće se proizvodi koriste 2 puta dnevno, kao deo jutarnje i večernje rutine čišćenja. Ipak, ako odaberete gel za čišćenje lica proverite da li se može koristiti kao 2u1 ili 3u1 proizvod. Takve informacije ćete sigurno pronaći i online. Kozmetika se u ovom slučaju može koristiti i kao maska ili povremen piling.

Preparati za negu lica u posudi

Idealni rezultati

Kada se pronađe odgovarajuće sredstvo za dubinsko čišćenje koža će biti preporođena, meka na dodir i svilenkasto glatka.

Ako se preparat lako nanosi i lako spira – to je o vrhunska kozmetika. Online shop svake ozbiljne prodaje naznači i ovu kategoriju jer i od toga zavisi koliko ćete voleti svoj novi preparat.

Dosta njih je odlično sredstvo i za skidanje šminke, čak i one vodootporne pa možete zameniti nekoliko proizvoda i tako uštedeti!

Da rezimiramo:

Uz malo istraživanja može se pronaći idealna kozmetika. Online shop bi trebalo da vam pomogne u odabiru, pre svega u jasnoj kategorizaciji koje će skratiti proces odlaska u trgovinu. 

Ipak, ako više volite prodavnicu onda pronađite trgovinski lanac koji je odlično snabdeven i koji ima radnike obučene da pomognu kupcima. Kada pronađete takvu trgovinu postaćete njen redovan korisnik!

OGLAS

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
Copy link