Magazin

Kad porastem biću Jovana Jeremić, najbolji đak, kraljica šera, najbolja riba i pevačica

jovana-jeremic-2

Mi koji smo u medijima, na ovaj ili onaj način, svako jutro kada uđemo na mreže ne možemo da izbegnemo neko novo blamiranje Jovane Jeremić bilo da je reč o “odevnoj kombinaciji”, sadržaju koji joj izlazi iz usta ili evo, nedavnom pevanju na festivalu u Vrnjačkoj Banji na “suvo”. Da je bend bar malo sviruckao publika bi bila pošteđenja zavijanja, ali bi bila uskraćena za smeh i nevericu.

Jovani se ne može osporiti stepen samopouzdanja koji raketnom brzinom juri ka mesecu. Jovana je napaljena na činjenicu da je Jovana, najbolja riba, najbolja voditeljka, najbolji – đak generacije i uskoro najbolja pevačica u Srbiji.

Već je izjavila da želi da na nastupima nosi triko duboko sečen, preko kukova, pa da širi noge kao Nataša Bekvalac dok peva.

Imamo i vest da je našla dečka, koji je pretpostavljamo najbolji dečko ikad. I sad smo najebali.

No, koga boli ku*ac, pomisliće neki, ali ako ja za dve nedelje od nekoliko starijih žena čujem kako mom detetu na odgovor: Biću veterinar kad porastam, kažu: Ma šta će ti to, bolje budi popularna kao Jeremićka voditeljka, onda stvar klizi ka ivici tragikomedije.

Za sad je komedija. Mogle su da joj kažu i “Budi Dalila”. Pu pu pu.

“Budi Jeremićka” kod savetodavnih žena s ulice zapravo znači: budi popularna, neka pišu o tebi, neka te slikaju, neka te jure “moćnici”, budi kraljica šera.

Jer to prolazi, to se traži, to “garantuje” uspeh u Srbiji i zavijanje na vrnjačko – banjskoj bini sa zabrinjavajućim samopouzdanjem koje je uzgred vrlo visoko i kod strarleta koji sa svakim kubikom u sise dobiju kubik samopouzdanja; što veće sise – veće samopouzdanje. Sise su pregazile znanje, talenat, trud. Sise su sve.

Velike čvrste silikonom napunjene sise kao garant dobrih fotki na instagramu, povećanog broj pratilaca, povećanog broja sponzora koji svoje proizvode žele da metnu među te sise, jer ljudi prate starlete pa će saznati i za proizvode.

A ako upadne neki biznismen, neko putovanje u Dubai, svaki evro za silikon se isplatio.

Vratiću se na one koji Jeremićku kao “zanimanje budućnosti” predlažu zbunjenoj deci koja žele da leče životinje, osvajaju mesec ili budu istraživači. To su oni koji joj dižu šer.

Koje zanima koju je sad vračaru ili sado damu dovela u studio da pokazuje bičeve ili priča o krahu braka Karleuše i Tošića.

To su oni kojima je draže da se nakoti stotine malih Jeremićki, makar sve bolesne životinje pocrkale po ulici. Jer biti na Pinku vikendom izjutra je sve. Gledamo širu sliku stanja ovde koja ne sme da se zumira, da ne odlepimo.

Zašto joj i ja dajem prostor?

Zato što znam da će privući pažnju, pa kad dobijem pažnju mogu da napišem sledeće:

Svaki odlazak u solarijum povećava za 50 odsto šansu da dobijete melanom. Leto je, žene (i sve više muškaraca) pre odlaska na more žele da pripreme ten za plažu, da pocrne veštački, zatvorene među kancerogenim lampama. Peku se. Povećavaju rizik.

Nađite današnju priču carinske radnice kojoj je otkriven melanom, od 18 limfnih žlezda, uhvatio je 11. Godinama unazad odlazila je u solarijum kao pripremu za more. Stidela se svog bledog tena. Htela je da bude preplanula. Sada je bolesna. Birajte.

Faktor plus 30 ili 50.

No, no na sunce od 11 do 16.

Zračenja ima i kad je oblačno.

“Neće to meni da se desi” je glup alibi.

Ako budete imali sreće nećete dobiti rak ali ćete u 50. izgledati kao da imate 70. jer ste u 30. hteli da budete preplanula riba.

Da povežem prvi deo teksta, sa drugim. Štite se od zračenja. U slučaju sunca gore preporučenim savetima, u slučaju predloga “Budi Jeremićka” odgovorom “Važi”.

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentar

Klikni da objaviš komentar

 • Ima jedna ulica u Beču-Zikusgasse, to je kad se dođe na Schwedenplatz pređe se
  Donaukanal, uđete u Praterstrasse i druga ili treća ulica je Zirkugasse. Pitao sam
  zašto ima toliko crvenih lampi, i kada me je moj domaćin uveo u tu ulicu-sokak, sve
  je bilo kristalno jasno. Kod mene ne postoji mogućnost da ni slučajno ne pritsnem
  PINK jer na tom broju je katanac-lokot. Moj predlog je da Jo…Je… aplicira za posao
  u navedenom gradu i ulici. Može da povede i Že… Mi… da posluži kao bodigard.
  Dve neopajane spodobe na jednom mestu !!!

OGLAS

2K Shares
2K Shares
Share via
Copy link