Koronavirus Srbija

Kompanija “Jura” uprkos protestu radnika ne odustaje od minimuma proizvodnje

Kompanija „Jura“ je, nakon protesta dela svojih zaposlenih i odbijanja da uđu u fabričke pogone, u utorak saopštila da će poštovati sve mere nadležnih državnih organa i da je odlučila da organizuje minimalni proces rada, a da u halama neće biti više ljudi od dozvoljenog broja.

Nadležni su ranije preporučili „Juri“ da obustavi proizvodnju na 14 dana ili da je organizuje tako da nema više od 50 radnika na 5.000 metara kvadratnih pod halama, jer je kod jednog od radnika potvrđeno prisustvo koronavirusa, pišu Novosti.

U međuvremenu je potvrđeno da je ovim virusom inficirano još sedam od osam testiranih radnika.

U „Juri“ navode da niko nije u obavezi da radi ukoliko to ne želi i ukoliko je uplašen za svoje i zdravlje svoje porodice.

Ona je saopštila da će radnicima koji žele da rade obezbediti dovoljno zaštitnih sredstava, prevoz kao i isplatu pune zarade, dok će za radnike koji ne žele da rade „kompanija odlučiti u skladu sa instrukcijama i sredstvima određenim programom mera Vlade Srbije“.

Svima je upućena molba da masovnim okupljanjem ispred fabrike ne ugrožavaju sebe i druge i da se oni koji ne žele da rade vrate svojim kućama.

Prema poslednjim informacijama „Jura“, osim u takozvanoj čistoj sobi sa 250 zaposlenih, namerava da u starom pogonu angažuje po 100 radnika u svakoj smeni.

Do ponedeljka pod zdravstvenim nadzorom, u samoizolaciji, bilo je 74 radnika „Jure“, a od danas je taj broj povećan za 221, pa sada iznosi čak 297.

Novi teror u Juri: Radnica pozitivna na koronu, svi moraju da dođu na posao

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link