Magazin

Jovan ustaje u zoru da bere voće, prodaje ga pored puta i štedi za školski pribor i garderobu

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

Igraj sa dobijenim kartama, ulaži i daj sve od sebe, budi spreman da izgubiš, ali nikada, baš nikada nemoj prestati da veruješ u konačni uspeh. Nije savet za pokerašku igru već za život koji nam je dat.

Verujemo, neretko sasvim pogrešno, da godine života znače nivo mudrosti nekog čoveka, te da što je on stariji ‘logično’ je i mudriji. Ista linija verovanja glasi da mladost označava beskonačan izvor energije. Istina je verovatno kao i uvek u sredini, ali postoji dečak koji svojim primerom dokazuje da je moguće imati i mudrost i energiju već u detinjstvu, tom neformalnom uvodu u dosadan svet odraslih.

Njegovo ime je Jovan Gajić, a mnogima je već poznat kao Jovanče sa Manjače.

Ovaj preduzimljiv dečak tokom letnje sezone putnicima iznosi voće, uglavnom jagode i maline, koje prodaje uz magistralni put kako bi sebi zaradio džeparac i prikupio sredstva za školovanje i garderobu.

Jovan-Gajic-na-radnom-mjestu-715x453
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ / RAS SRBIJA

„Dok su njegovi vršnjaci spavali, mali Jovan Gajić iz Sitnice na Manjači je već u zoru bio na nogama kako bi nabrao maline koje je prodavao putnicima na magistrali. Ovaj vrijedni dječak je od zarade samom sebi obezbijedio novac za udžbenike, nove patike, garderobu i džeparac. Hvala ti za životnu lekciju mladi čovječe i neka nam Jovanče svima bude primjer kako se u životu sve može kad se hoće“, piše na društvenoj mreži Fejsbuk.

Momčić vredan pažnje u današnje vreme i neko ko može inspirisati i mlade i stare.

Dečak tonuo u živo blato kod Novog Sada, spasioci stigli u poslednji čas

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link