Magazin

Jelena Đoković o mini hidroelektranama – Odgovaram samo za svoje postupke

Jelena Đoković, žena najboljeg tenisera na svetu – našeg Noleta, poslednjih nedelja je veoma prisutna u domaćim medijima.

Jedan od povoda je organizovanje radionice/panel diskusije Originalni razgovori, na čijem je čelu, a drugi razlog je umešanost njene majke u posao sa mini hidroelektranama, koje se pod sumnjivim okolnostima grade mahom u Istočnoj Srbiji.

Jelena Đoković se povezuje sa ovom, po nju ni najmanje prijatnom temom, zbog navoda da je njena majka Vera Ristić, kao suvlasnik i tadašnji direktor kompanije Eco Energo, gradila mini hidroelektrane po Srbiji.

Zbog toga je često “na meti” ljudi koji su se aktivno uključili u borbu protiv uništavanja srpskih reka i prirode.

Nakon mnogobrojnih poruka i kritika, Jelena je rešila da konačno odgovori na ovakve prozivke.

View this post on Instagram

No need for the fence between us I thought at first. But actually, there is a need. I am yet to master the respect and acceptance in life – at all levels. Respecting the distance, silence, being different or even unusual, when we disagree, when we are wrong, when we are right, when we fail, when we succeed…. . Respect and acceptance. Life lessons yet to master. These animals are such masters for us. There is no room for boredom in life if we are focused on our inner growth. There is so much to do every day! #keepingbusy . . Prvo sam pomislila u sebi “Šta će nam ova ograda izmedju?” ali sam ubrzo dobila vrlo mudar odgovor. Još me čeka dug put učenja o poštovanju i prihvatanju. Poštovanje i prihvatanje razlika, suprotnosti, neslaganja, ćutnje, grešaka, uspeha… sve je to put ljubavi. Meni se čini da je svaka životinja za nas veliki učitelj i drago mi je što u životu imam toliko divnih malih i velikih drugara medju njima, i što sam osetila tu bezuslovnu ljubav i prihvatanje baš od njih 🥰❤️A sad je na meni da idem tim putem svaki dan, a ne samo kad meni odgovara. Kome još u životu može biti dosadno sa samim sobom, haha, toliko posla i prostora za učenje… 😂🌞🥰😊

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Na pitanje jednog pratioca o tome kada ćemo moći na njenom profilu da vidimo brigu za životinje i prirodu Srbije, koje se uništavaju izgradnjom mini hidroelektrana, od kojih su neke i u “vlasništvu njene majke”, Jelena je odgovorila

– Osećam potrebu da Vam odgovorim, iako niste prva osoba koja mi je poslala poruku slične sadržine. Ja mogu da odgovaram samo za svoje postupke, a na druge ljude mogu da utičem svojim primerom, ali nište više od toga. Potpuno se saosećam sa Vama i sa Vašom potrebom da promenite nešto. I sama se bavim sličnim temama.

Moja majka se ne bavi izgradnjom MHE već godinama i nema nikakav uticaj na najnovije projekte koji se sprovode po zemlji. Žao mi je ako u Srbiji priroda trpi zbog stvaranja MHE jer to nije smisao održive energije.

Ali uverena sam da niko iz moje porodice tome nije doprineo. Naprotiv. Kao porodica koja se deceniju bavi humanitarnim radom, sve napore usmeravamo ka našoj deci učeći ih zdravim navikama i zaštiti i poštovanju životne sredine.

Decu ćemo mnogo lakše naučiti pravim vrednostima nego odrasle. – zaključila je ona.

Jelena, kao Novakova supruga, uživa veliku pažnju domaće i svetske javnosti. Ona propagira zdrav i aktivan način života. Individualnost. O meditaciji i veganskoj ishrani se na njenom blogu i IG profilu može mnogo toga naučiti. Veliki je ljubitelj “netaknute” prirode.

Stiče se utisak da je uz Novaka i veliki rodoljub, što potvrđuju i pisanja medija o njihovom povratku u Srbiju – grade imanje u Vojvodini, gde planiraju da nastave život sa svojom decom.

Stoga ne čudi što kao neko ko propagira važnost prirode i zdravog života “navlači bes” običnih građana koji muku muče u borbi protiv moćnih investitora, kako bi baš tu srpsku prirodu sačuvali.

Da li će ih njen ovakav odgovor zadovoljiti, ostaje da vidimo.

Jelena Đoković: Stefan i Tara su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
754 Shares
754 Shares
Share via
Copy link