Magazin

Stefan i Tara su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine

Jelena Đoković govorila je o načinu na koji vaspitava naslednike Taru i Stefana, te istakla da su ona i Novak odlučili da se ne služe metodama koje podrazumevaju batine.

Jelena je u Beogradu učestvovala u panel diskusiji “Budućnost je sad”, a u neformalnom razgovoru nakon panela govorila je o tome kako odgajati decu u današnje vreme, piše “Mondo”.

– Ja se bavim svime što želim, bavim se svojom porodicom, decom i mužem, a i pišem. Mislim da ću jednog dana biti spisateljica, mada već pišem za naš brend (časopis Original). Praktično ne žalim ni za čim i ne mislim da se nisam u nečemu ostvarila zato što sam Novakova supruga. Naprotiv, zbog toga sam se u svemu još više izgradila – istakla je Jelena.

O tome kako vaspitava sina Stefana i ćerkicu Taru i da li će uticati na njihov izbor zanimanja, Jelena Đoković je rekla:

– Da li vam ja delujem tako? Oni mene vaspitavaju i prevaspitali su me od njihovog prvog dana. Ja ih ne vaspitavam. Zbog njih sam svesna koliko imam još da rastem, i sagledavam svoje greške. Oni mi pokazuju da ne mogu više da mislim da znam bolje od njih. Oni su toliko čisti, bez grešaka, predrasuda, idu u svet sa takvom živošću i nevinošću. Nama stalno govore da ne budemo naivni. Ali, baš treba da budemo takvi. Otvoreni, bez očekivanja. Ja to učim od svoje dece. Nikada neću ništa očekivati od njih. Svojoj deci ću uvek reći: ‘Ma, vi ste najbolji! Ne treba vam ništa više!’.

Kako je dalje navela, ćerka Tara i sin Stefan nikada nisu dobili batine.

– Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem, verujem da će zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti – istakla je Jelena, a prenosi gorepomenuti portal.

Jelena Đoković ima savet za mlade: Promenite radne pozicije koje razdvajaju porodice!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Pisite vise o normalnim ljudima manje o ovom polusvetu, zenama zabavljaca sa lopticama.

486 Shares
486 Shares
Share via
Copy link