Magazin Srbija

Javni izvršitelji traže pomoć od države zbog poslovnog gubitka

Sudski izvršitelji Sbije odlučili su da da se prijave za pomoć države usled gubitka poslovanja tokom pandemije koronavirusa. Na sednici Izvršnog odbora Komore javnih izvršitelja održanoj 22. marta doneta je odluka da se i ova komora prijavi za pomoć od države zbog cele situacije oko koronavirusa.

“Odlučeno je da se Komora javnih izvršitelja prijavi za učešće u programu direktnih davanja iz budžeta Republike Srbije privrednim subjektima i privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom bolesti KOVID-19”, navodi se u zapisniku sa Izvršnog odbora, a koji je potpisala generalna sekretarka Magdalena Novaković.

Zasad nije poznato o kolikom je iznosu reč, odnosno koliko novca pomoći bi javni izvršitelji mogli da dobiju zbog pretrpljenog gubitka usled cele situacije sa koronavirusom u Srbiji.

U odluci nije precitirano kakve su ekonomske posledice osetili izvršitelji, a obzirom na činjenicu da su radili i tokom vandrednog stanja.

Sudski izvršitelji su 19. marta organizovali Skupštinu komore sa više od 250 članova u hali 2a Beogradskog sajma, bez obzira na to što su mere u cilju suzbijanja koronavirusa na snazi.

Samo dan pre te skupštine, izvršitelji u Nišu pokušali su da, na ime nepostojeće pozajmice u korist biznismena osuđivanog za privredni kriminal i falsifikovanje službenih isprava, porodicu Savić iz Niša isteraju iz porodične kuće.

Mesec dana ranije su izvršitelji upali u kuću porodice Stanojlović iz okoline Jagodine. Stanojlovići žive sa dvoje male dece u kući koja je stradala u poplavama 2014, a država im nije nadoknadila nijednu ciglu.

Sa šest meseci zakašnjenja, izvršitelji su stigli i na poljoprivredno gazdinstvo “Jovanjica”, gde su popisali imovinu vlasniku Predragu Koluviji, koji je uzgajao marihuanu za račun državnog vrha.

Vlada Srbije usvojila je na sednici održanoj pre dva dana set predloga zakona iz oblasti finansija, među kojima su i zakonska rešenja o novčanoj pomoći građanima za ublažavanje posledice pandemije Kovid-19 u iznosu od 60 evra, kao i o dodatnoj pomoći za privrednike i najugroženije sektore i kompanije.

Tatjana se godinama bori sa rakom, a izvršitelji je izbacuju iz garaže u kojoj živi sa sinom

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
233 Shares
233 Shares
Share via
Copy link