Magazin

Poznata pevačica doživela nezapamćenu tragediju: Išla da sahrani jednu, pa u saobraćajci izgubila drugu sestru

jadranka
Printscreen

Nekada poznata, a krajem života zaboravljena pevačica Jadranka Stojaković proslavila se nekim zaista vanvremenskim numerama koje se i dan danas rado slušaju i pevaju širom zemalja nekadašnje jugoslavije.

Svi znamo pesme „Čekala sam” „Što te nema“, „Ima neka tajna veza“, „Sve smo mogli mi“… Međutim, ono što mnogi ne znaju tiče se njenog privatnog života koji je bio neverovatno zanimljiv sa prilično tragičnim krajem.

“Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji”, rekla je ona jednom prilikom.

Karijeru je započela nastupajući u džez klubovima u Americi, da bi zahvaljujući svom velikom talentu stigla i do Japana.

Ipak, sve je prekinuo rat koji se devedesetih dogodio u Jugoslaviji jer, kako je sama ispričala, nije mogla da peva ne znajući kako je njena porodica i da li su uopšte živi, piše Nova.rs.

U Japanu je na kraju provela 23 godine, a za vreme rata oduzet joj je stan u Sarajevu, a nedugo nakon toga desila se i tragedija koja joj je zauvek promenila život.

Naime, Jadranki su javili da joj je preminula sestra, te je ona odmah doputovala iz Japana kako bi se zauvek oprostila od nje.

Kada su krenuli na sahranu, nije ni slutila da će se dogoditi još jedna nezamisliva tragedija. U automobilu koji je išao ispred njenog, u saobraćajnoj nesreći poginula joj je i druga sestra.

Nekako je uspela da nastavi dalje, a onda je 2010. godine prilikom izlaska na binu doživela povredu, nakon čega joj je ustanovljena bolest motornog neurona ili Amiotrofična lateralna skleroza, zbog koje je postala potpuno nepokretna.

“Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna”, rekla je ona za “Dnevni avaz” u jednom od svojih poslednjih intervjua.

“Interesantno je to kada se u životu čovek zapita šta je to sreća i koliko svesno utičemo na svoje pozitivne misli, na svoja dobra dela. Ako mene danas pitate šta bih želela, to bi se odnosilo na sve. Volela bih da ljudi razmisle o sebi i o svom životu”, zaključila je pevačica.

Tada je rekla i da je svesna toga da su je mnogi zaboravili, te da se ne seća kada joj je poslednji put neko došao u posetu.

Jadranka Stojaković preminula je 3. maja 2016. godine.

Danas su mi javili da si umrla, pa sam okrenuo onaj tvoj tajni broj koji se završava sa 052

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

52 Shares
Share via
Copy link