Magazin Srbija

Majka Srđana Timarova ubijena hicem u potiljak, glumac svoju bol hrabro nosi godinama

timarov
Foto: Goran Srdanov

Glumac Srđan Timarov dobro je poznat domaćoj javnosti, ali malo ko zna za to da je svojevremeno doživeo ogromnu porodičnu tragediju. Naime, njegova majka Klara Mandić je bila stomatolog, a njena smrt potresla je čitavu srpsku javnost.

Klara je brutalno ubijena 9. maja 2001. godine, a njeno telo pronađeno je u zapaljenom stanu. Požar je podmetnut kako bi bili prikriveni tragovi, a na njenom potiljku pronađena je rana od metka.

O tome da se ubica dugo pripremao za ovaj zločin svedoči i to što je danima ispred njenog stana na Bežanijskoj kosi bacao petarde kako bi se komšije navikle na zvuk pucnjave.

Ubica se zatim vratio do svog automobila, uzeo kanister sa benzinom i zapalio stan ne bi li prikrio tragove svog gnusnog zločina, piše Objektiv.

Policija i vatrogasci kada su stigli u stan zatekli su jeziv prizor. Klara je ležala, a lice joj je bilo okrenuto nadole, dok joj je na potiljku bila rana od metka, a nakon samo dva dana rešili su zločin i uhapsili Nikolu Živkovića za koga se pretpostavilo da je Klaru ubio zbog novca jer je bio u dugovima.

Jednom prilikom, glumac Srđan Timarov je 2020. u emisiji TV lica na RTS-u pričao o pokojnoj mami od koje je naučio kako biti hrabar.

– Kad krene, ona je nekako … Predodređeno joj je bilo da se bori. Išla je gladno i hrabro u život. Živela je u jako velikim potezima i jarkim bojama. Tragično je stradala. Ako govorimo o nekim najvećim bolovima u životu, to je što sam tragično izgubio majku.

– Ja to na svoj način nosim. To jeste ona rana koja se pretvori u zvezdu, pa ti sija, da znaš kako da ideš. Ali, ni sam kvantitet nije to koliko smo godina mi proveli zajedno, nego koliko je toga u meni od nje ostalo. Mislim da je to važnije u roditeljstvu, nego biti svaki dan tu i skuvati supicu – rekao je glumac, prenosi Svet.

Smrt Klare Mandić sve je ostavila u šoku i danima je punila sve naslovne strane domaćih novina. Nikome nije bilo jasno zašto bi neko tako brutalno ubio veliku dobrotvorku i filantropa, ženu koja je uspela da našu zemlju povezuje sa uticajnim ljudima.

Izvor: Puls online

U holivudsku lepoticu pijani otac pucao kada joj je bilo 15, a njena majka ga ubila

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link