Lifestyle

Jabukovo sirće sprečava nastanak raka

Danas se sve više govori o blagotvornom dejstvu jabukovog sirćeta. Verujemo da je neko u vašoj okolini na nagovor nutricioniste ili fintes trenera počeo da svakodnevno konzumira ovu tečnost. Na prvu loptu nam se može učiniti smešnim, međtuim, posle nekog vremena se zapitamo zašto bi neko mučio sebe i pio nešto što baš i nema prijatan ukus?

Naime, jabukovo sirće umanjuje upale. Ljudi često nerazmišljajući preforsiraju sebe i svoj organizam. Opadne im imunitet i tada postaju meta raznim bolestima. Jabukovo siće pomaže telu da se povrati u svoje prvobino stanje, s toga bi trebalo dnevno popiti dve kafene kašike sirćeta razblaženog u 3 dl vode.

sirce-jabuka-jabukovo
Foto: skinvitality.ca

Takođe, stručnjaci kažu da jabukovo sirće umanjuje pojavu dijabetesa i raka. Naime, kisela tečnost usporava varenje skroba i na taj način sprečava da sećeri proizvdeni iz njih povećaju sećer u krvi. Jabukovo siće je bogato i antioksidantima koji blagotvorno deluju na organizam i uništavaju molekule koje proizvode rak.

Jabukovo sirće je takođe odlično sredstvo za uklanjanje neprijatnog zadaha. Razblaženim sirćetom ispirajte grlo i usnu duplju i na taj način ćete umanjiti bakterije u ustima koje izazivaju loš dah. Takođe, može poslužiti i kao izbeljivač zuba.

jabuka-sirce-voce
Foto: livingtraditionally.com

Svi smo makar jednom u životu osetili gorušicu. Ponekad nam ni tablete nisu pomogle. Sledeći put kada se budete suočili sa tim neprijatnim osećajem u stomaku, popijte času vode u koju ste sipali malo jabukovog sirćeta. Posle nekoliko minuta osetićete olakšanje i gorušica će nestati kao rukom odnešena.

Mnogi fitnes treneri savetuju da se pre vežbanja popije malo sirćeta kako bi trening lakše prošao, jer ono u sebi sadrži energetsku vrednost.

jabuka-voce-branje
Foto: balancedbabe.com

Prilikom upale grla pored tableta za sisanje lečite se i sirćetom razblaženim u toploj vodi. Napitku dodajte kašičicu cimeta i malo limunovog soka. Tu mešavinu pijuckajte sve dok ne osetetite poboljšanje.

Pogledajte kako da da se sačuvate od virusa

Ono što je poznato još od davnina kada je reč o delotvornim dejstvima jabukovog sirćeta jeste to što usporava starenje. Naime, uz pomoć sastojaka koji se nalaze u sićetu sačuvaćete elastičnost i koža će izgledati svežije. Vitamin A koji se nalazi u ovom sirćetu kao i antioksidanti učiniće da izgledate mlađe i zdravije.

Anita Čolak

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link