Lifestyle Magazin

Evo kako da sa voća i povrća uklonite bakterije i pesticide koji su opasni po zdravlje

jagode
Foto: Printskrin/YouTube

Voće i povrće koje kupujemo u supermarketima i na pijacama može da bude puno bakterija i pesticida , pa se pobrinite da ga pre konzumiranja dobro operete.

Pre svega, pre nego što uzmete voće u ruke, operite ih. Nema smisla isiprati voće ako ćete na njega ponovno prenositi bakterije sa ruku.

Sada na red dolazi samo pranje voća. Pod mlazom vode nežno istrljajte plodove, a možete se poslužiti i čistim sunđerom na koji nećete sipati deterdžent. Čak i pomorandže koje se ljušte treba isprati, jer rukama lako možete preneti prljavštinu s kore na pulpu koju jedete.

Sitno voće

Jagode, maline, zrna grožđa i drugo sitno voć najteže je oprati jer zbog mekoće ne možemo lepo da ga istrljamo rukama kao jabuku, breskvu i slično.

Alkoholno sirće je odlično za ubijanje svih štetnih mikroba na voću, piše 24sata.hr. Soda bikarbona je zbog svog sastava dobro sredstvo za izvlačenje štetnih toksina iz voća, što je potvrdila i nova studija Univerziteta u Masačusetsu.

Voće se prvo ostavi u sirćetu dvadeset minuta. Nakon toga se može malo isprati i ostaviti u rastvoru sode bikarbone i vode bar pola sata, a zatim isprati čistom vodom.

Izvor: stil.kurir.rs

Evo kako da nepogrešivo izaberete najukusnije, prave domaće jagode

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

11 Shares
Share via
Copy link