izlozba-slike-galerija
Izvor: Pixabay ©
Izložbe

Izložba skulptura Marka Veljkovića Karpe

Otvaranje izložbe skulptura Marka Veljkovića Karpe biće održano u ponedeljak 8.februara sa početkom u 19.30 u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Izložba će trajati do 22. februara 2016.godine.

„Mladi vajar Marko Veljković Krapa je na početku traganja za sopstvenim stvaralačkim putem. Modernog je senzibiliteta, prati aktuelne tendencije i strpljivo gradi sistem plastičnih simbola koji su pred nama. Kao svestrani umetnik bavi se i crtežom kao ravnopravnom likovnom disciplinom. Ove skulpture rezultat su njegovih istraživanja tokom 2014. i 2015. godine. One ostavljaju utisak igre oblika i forme sa neograničenim brojem kombinacija podstaknute bogatom imaginacijom umetnika.  Marko se trudi da ideju i nevidljivo materijalizuje, pa tako stvara valjkaste oblike različitih dimenzija i kao neki arhitekta njihovom kombinacijom gradi apstraktne forme koje osvajaju prostor po horizontali i vertikali. Proces samootkrivanja kroz igru je tačka oslonca prilikom modelovanja i njihovo stremljenje ka visini, kao i oslobođenoj horizontalnoj energiji.“

Mirjana Jovanović, istoričar umetnosti

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow