Magazin

Italijan u stanu pored sestre koja je umrla od korona virusa moli za pomoć (VIDEO)

U danu u kojem je u Srbiji povrđen četvrti slučaj korona virusa, italijanski premijer Đuzepe Konte objavio je da cela Italija zbog korona virusa postaje crvena zona. U toj zemlji je samo u jednom danu preminulo skoro 100 ljudi.

Umrlo 463 ljudi

Odluka o stavljanju cele Italije u crvenu zonu stupa na snagu od utorka, samo nekoliko dana pošto su drastične mere uvedene na severu zemlje gde ima najviše zaraženih.

Biće zabranjena javna okupljanja širom zemlje zbog korona virusa, koji je u Italiji do sada odneo 463 života.

Italijani će se smeti da se kreću samo na posao, iz zdravstvenih razloga i u hitnim slučajevima.

“Naše navike se moraju promeniti odmah, moramo se odreći nečega za dobrobit Italije”, poručio je Konte tokom vanrednom obraćanja zbog sve većeg broja zaraženih i umrlih u Italiji.

Pozvao je i da se zaustave svi sportski događaji i poručio da će nastava biti obustavljena sve do 3. aprila.

Rekao je da je u ovim trenucima za ljude najbolje da ostanu kod kuće.

Zabranjene svadbe i sahrane

Restorani i kafići biće zatvoreni nakon 18 sati. Takođe, zabranjene su mise, venčanja, sahrane.

Biće zatvoreni i pabovi, diskoteke, igraonice.

Normalno će funkcionisati javni prevoz kako bi se, prema rečima premijera, obebedio kontinuitet proizvodnog sistema i omogućilo ljudima da idu na posao.

Najviše preminulih izvan Kine

U Italiji ima najviše preminulih od korona virusa izvan Kine.

Poverenik za zdravlje Anđelo Boreli objavio je najnovije podatke o epidemiji korona virusa u toj zemlji.

U Italiji su do sada od korona virusa preminule 463 osobe, što je za 97 više u odnosu na juče.

Ukupno su zaražene 9.172 osobe, što je povećanje za 1.797 u odnosu na juče. Samo u severnoj pokrajini Lombardiji je 5.469 ljudi pozitivno na korona virus.

Snimak koji je uznemirio svet

Društvenim mrežama se munjevitom brzinom deli video na kom Luka F., državljanin Italije, moli da mu neko pomogne jer je zarobljen u stanu sa sestrom, koja je pre 24 sata preminula od korona virusa.

Luka je na Fejsbuku snimao uživo kako stoji kraj kreveta u kom leži njegova mrtva sestra. Luka tvrdi da je preminula od korona virusa i da ima samo 47 godina.

– Živimo blizu Napulja, zatvoreni smo u kući, Tereza je preminula juče – rekao je Luka u snimku koji se od nedelje munjevitom brzinom deli društvenim mrežama.

Mladić kaže da ne sme da napusti kuću jer strahuje da se zarazio smrtonosnim virusom dok joj je davao veštačko disanje kako bi je oživeo. Kaže da se obratio vlastima, ali da još niko do njih nije došao.

– Čekam nekoga da se pojavi od sinoć. Nikog nema. Sestra je tu u krevetu, mrtva. Ne znam šta da radim – priča Luka direktno u kameru.

Luka se kasnije oglasio u novom snimku gde je rekao da su mrtvozornici došli i da je potvrđeno da je njegova sestra Tereza preminula od korona virusa, te da su i njemu urađeni testovi i da sada čeka rezultate.

Vlasti su potvrdile da su preuzele telo pokojnice i da je istina da je preminula od korona virusa, dodatno navode da je u pitanju žena koja je i ranije imala zdravstvenih problema.

Upozoravamo vas da je sadržaj video snimka uznemirujući

5 ključnih stvari koje morate znati o korona virusu

Izvor: RTS, Telegraf

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link