Koronavirus Magazin

Ovo je Božja kazna, uništavamo prirodu jer smo idioti kojima je bitan samo novac

dr-milanko-sekler
Printscreen/K1

Dr Milanko Šekler izjavio je danas u “Uranku” na K1 televiziji da smatra da je pandemija koronavirusa Božja kazna, kazna prirode koju uništavamo. Iz šuma isterujemo đavola istrebljujući životinje, dok se ponašamo kao idioti jer nam je važan samo novac.

On je rekao i da se slaže sa doktorom Predragom Konom da smo u završnici pandemijskog toka bolesti, ali da je kraj blizu za vakcinisane koji su preležali virus. Objasnio je i šta je stelt omikron i zašto brzi testovi mogu da pokažu pogrešne rezultate.

– Ja se slažem sa doktorom Konom ako se on slaže sa mnom, šalim se, sve ide u dobrom pravcu. Ništa nema sumnjivo po meni, ali treba zadržati opreznost. Pandemija jeste pri kraju i biće gotova za vakcinisane koji su preležali korona virus jedanput ili dvaput.

Mi smo imali mere koje se ne poštuju, ovde su se mere jedino sprovodile kad je bio policijski sat. I dalje nam fali od 35 do 40 posto vakcinisanih – rekao je dr Šekler u „Uranku“ na K1 televiziji.

Pričajući o tome da li je virus izašao iz laboratorije ili je nastao prirodnim putem istakao je da to ne pravi nikakvu razliku u našem ponašanju, da su posledice iste a da on ima jednu drugu tezu.

– Bog je pametniji od svih nas zajedno. Ovo je Božja kazna, kazna prirode, jer se ponašamo kao idioti zato što nam je postao najvažniji samo novac. Slobodni promet, omiljena floskula, robe, ljudi i kapitala.

Bitno je nam je samo da putujemo, svi idemo svuda i jedemo sve. Pri tome uništavajući prirodu i isterujući đavola iz tih šuma. Istrebljujući životinje u kojima se nalazi još stotine hiljada nepoznatih virusa – rekao je dr Šekler.

Naveo je da brzi testovi vrlo retko daju lažno pozitivne rezulate i objasnio da ovi testovi daju lažno negativne rezultate ukoliko osoba u tom trenutku nema dovoljnu količinu virusa.

– To se dešava ukoliko vam je uzorak uzet prerano ili prekasno.  Zato je idealno da se uzorak uzme u prvih pet dana bolesti. Ako uzmete od 30 do 50 hiljada čestica virusa u brisu, test će biti pozitivan, ali ako uzmete samo 5-10 virusnih čestica biće negativan. PCR test bi i za 5-10 virusnih čestica rekao da ste pozitivni, jer PCR meri na hiljadite delove milimetra, a brzi test centrimetre – kazao je dr Šekler.

Dodao je da svako kome se uradi PCR test ima brojku koja pokazuje kolika je vrednost virusa u brisu.

– Izašli su radovi koji su jasno ukazivali da oni koji imaju CT-vrednost virusa oko 33 u sebi jesu zaraženi, ali ta osoba ne može nekoga da inficira, uz uslov da taj neko nema kliničke simptome, ne slini, ne kašlje. Teško možete nekoga zaraziti ukoliko ste asimptomačni, šanse su vrlo male.

Šekler je rekao da stelt omikron može lako da se detektuje i objasnio šta je ovaj soj virusa:

– Stelt znači nešto nevidiljivo i to ne menja suštinu omikrona. To „stelt“ je napravilo zabludu da se omikron ne može dijagnostikovati, što apsolutno nije tačno. Bio je dovoljan jedan PCR test da vidite da li je u pitanju omikron ili delta soj, a razlika kod stelt omikrona je to što je potrebna dodatna analiza da bi se otkrilo koji soj je u pitanju, omikron ili delta – zaključio je dr Milanko Šekler.

Šekler procenjuje da je Omikron verovatno kraj korone

Stefan Savkić

komentar

Klikni da objaviš komentar

162 Shares
162 Shares
Share via
Copy link