Balkan Koronavirus

Islamska zajednica o vakcini: Alah je zabranio svinjske proizvode. Tragajte za drugim lekom

Islamska zajednica u BiH zizjasnila se o svom stavu o vakcini protiv koronavirusa, nakon saznanja da se u pojedinim nalazi svinjski želatin. Oni smatraju da su muslimani dužni da se opredele za vakcinu koja ne sadrži tu supstancu.

– Islam poziva ljude da brinu o svom zdravlju i da traže lijek za bolesti koje ih zadese. Poslanik, a.s., je rekao da je Bog dragi za svaku bolest dao i lijek i pozvao muslimane da tragaju za tim lijekom. To je, dakle, vjerska obaveza muslimana. Ono, pak, što je njima zabranjeno, jest da lijek traže u onom što je Alah zabranio. U zabranjene stvari spadaju i svinja i svinjski proizvodi – rečeno je iz Islamske zajednice za Klix.ba.

Kako dalje navode, dok čovečanstvo ubrzano traga za efikasnim lekom protiv koronavirusa, informacije koje stižu do njih su da pojedine vakcine sadrže svinjski želatin, ali još čekaju službene potvrde.

– Ako je to tačno, muslimani su dužni opredijeliti se za vakcine koje ne sadrže tu komponentu, a efikasna su u liječenju od koronavirusa, a ako ne postoji drugi izbor, zadnju riječ o tome treba dati struka, farmaceutska i šerijatsko-pravna”, kazali su iz kabineta reisu-l-uleme.

Urnebesno, ali skroz tačno: Nišlija narodskim jezikom objasnio kako radi RNK vakcina

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


56 Shares
Share via
Copy link