Srbija Vesti

Inspektor Stolić za 500€ odavao tajne Velji Nevolji, za 5 godina može nazad na posao

bozidar-stolic-krik
Foto: Božirad Stolić (desno) sa advokatom (foto: Miodrag Ćakić/ KRIK.rs)

Božidar Stolić, bivši inspektor SBPOK-a, osuđen je na dve godine zatvora zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

Njegov saučesnik u zločinu Filip Golubović osuđen je na godinu i dva meseca zatvora zbog krivičnog dela zloupotreba službenog polažaja podstrekivanjem.

Stolić je osuđen za to što je iskoristio službeni položaj inspektora SBPOK-a kako bi sebi pribavio imovinsku korist od 500 evra, tako što je pripadnicima klana Veljka Belivika odavao poverljive informacije koje nisu smeli dobiti. On je u više navrata vršio provere, a onda je te informacije prenosio Goluboviću, koji ih je dalje distribuirao klanu.

Po hapšenju pripadnika klana obavestio je Filipa Golubovića da se Veljko Belivuk i Marko Miljković “drže dobro i ništa ne pričaju” i prosledio mu je njihove fotografije. Prosledio mu je i službenu belešku sa njihovog saslušanja kao i informaciju da je u vikendici u Ritopeku pronađena DNK žrtava kada mu je Gavrilović obbećao 5.000 evra ako nastavi da im prenosi informacije.

Osim zatvorske kazne od dve godine, u koju će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru, Stoliću je zabranjen rad u MUP-u u trajanju od pet godina.

Izvor: Blic

Sin poznatog muzičara povezan sa Veljom Nevoljom, digao u vazduh porše Lazara Vukićevića

Čitajte Luftiku na Google vestima

155 Shares
155 Shares
Share via
Copy link