Magazin Srbija

Jurić o nestalom Splićaninu: Matejevu porodicu pripremiti za najgori scenario

igor-juric-utisak-nedelje
Foto:Ivan Dinić/Nova S

Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana jurić“, prilikom gostovanja u jutarnjem programu televizije „Kurir“, osvrnuo se na slučaj nestanka Splićanina Mateja Periša (27), čiji se trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra u klubu „Gotik“.

Jurić je istakao da je situacija zabrinjavajuća i da porodicu treba pripremiti za najgori scenario.

– Svi mi, pa tako i ja, kao neko ko je imao tako teško iskustvo, naravno, želimo da se Matej pronađe živ i zdrav. Mislim da ne postoji čovek u Srbiji i Hrvatskoj koji se ne budi sa mišlju da bi bilo dobro da se Matej pojavi, da kaže da se zezao i vrati se kući – rekao je Igor Jurić za tu televiziju.

Naglašava da veruje i da se nada da je Matej živ, ali i da je posredi zabrinjavajući slučaj.

– Uvek sam optimista kad su u pitanju nestala lica, ali ovo je zabrinjavajući slučaj. Mnogo je vremena prošlo, a zna se da je vreme ključni faktor u potrazi za nestalim licima – kaže Jurić.

matej-peris

Dodaje da porodicu treba pripremiti za najgori scenario.

– Ne bih da malerišem, ali mislim da bi polako trebalo pripremati porodicu za najteži scenario, a to je da je Matej preminuo. Ja se ipak nadam da će pronaći telo. Najgora moguća mora za roditelja je neizvesnost – kroz duboki uzdah je rekao Jurić.

On se osvrnuo prilikom gostovanja i na prijatelje nestalog Mateja, koji su nestanak prijavili nakon više od 15 sati.

– Ti mladi ljudi su sada pod jednim ogromnim pritiskom. Sinoć sam pričao sa njima i mogu vam reći da im je jako teško. Oni su sada krivicu preuzeli na sebe jer su kasno prijavili. Imao sam strah da nije bio neki incident, jer bi to moglo da poremeti mnoge odnose. Međutim, sve ono što se dešavalo u klubu te večeri, nije ukazivalo da je nešto bilo loše. Mislim da smo kao država pokazali jednu veliku odgovornost – dodao je Igor Jurić.

Podsetimo, nestanak Mateja Periša uzburkao je srpsku i hrvatsku javnost. Potraga za Matejom ušla je danas u šesti dan.

Tokom jučerašnjeg dana, ronioci Žandarmerije su pretraživali reku Savu, kako bi se proverilo da li je nestali mladić eventualno upao u reku.

Prijatelj nestalog Mateja Periša: Izgledalo mi je kao da se skriva

Izvor: Nova.rs.

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


68 Shares
Share via
Copy link