Lifestyle

I Deda Mraz je napisao svoje pismo: Naša prijateljica je u nevolji…

Deda Mraz je zatrpan dečjim pismima u Laponiji, ali ove godine je na spisak stavio i svoju želju. On je već krenuo sa sankama na putovanje iz Laponije, a njegova družina ga je ispratila uz pesmu.

U selu Deda Mraza u Laponiji tim njegovih pomoćnika vilenjaka već se odavno prihvatio čitanja pisama s dečjim željama koja onamo svakodnevno stižu, a dnevno ih zna biti i po 30.000, javlja Tanjug.

Deca pišu da su bila dobra tokom čitave godine i od Deda Mraza traže razne poklone.

Ali, ove je godine i sam Deda Mraz uputio svoju božićnu želju iz “kancelarije” u Rovaniemiju.

“Naša prijateljica Priroda već je neko vreme u nevolji, a svi mi možemo joj nešto pokloniti – možemo joj pomoći da se oporavi. Svima vam želim srećan Božić”, rekao je pre nego što se otisnuo u nepoznato svojim sankama.

Deda Mraz krenuo na put

Inače, u nedelju uveče, porodice su se okupile, na 22 Celzijusova stepena ispod nule u Rovaniemiju, rodnom mestu Deda Mraza. U blizini Arktičkog kruga, njegovi pomagači su pevali i plesali kako bi mu poželeli srećan put.

Deda Mraz se kratko obratio okupljenima te im je poželeo srećan Božić, pre nego što je krenuo na put sankama koje je natovario poklonima.

“Nadam se da ste svi imali dobru godinu. Naravno, postoji puno stvari u svetu, koje su trebalo da budu drugačije”, rekao je Deda Mraz.

Deda Mraz kakvog još niste videli u Novom Sadu

Share via
Copy link