Balkan Vesti

Hrvatska policija privela 15 osoba u Kninu zbog izigravanja fašizma

marko skejo
Marko Skejo, foto: printscreen

Hrvatska 4. i 5. avgusta slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. godišnjicu vojno-policijske operacije Oluja. Međutim, ni ova godišnjica, kao ni mnoge prethodne, nije mogla proći bez nepotrebnih incidenata.

Kako piše, N1 Hrvatska, protiv 15 osoba podnesen je predlog za prekršaj protiv javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske sproveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su 5. avgusta 2022. godine u Kninu, tokom obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i godišnjice Vojno policijske operacije Oluja, svojim ponašanjem ispunili obeležja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o grupi od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimerenog sadržaja na javnom mestu gde je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protivpravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podneti Optužni predlog Prekršajnom odeljenju Opštinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, objavila je šibensko-kninska policija.

Premda policija u saopštenju ne navodi izričito o kakvim se uzvicima radi, kamere N1 zabeležile su uzvikivanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

Kao i prethodnih godina u Knin je s grupom pristalica stigao i predsednik udruženja 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovednik Marko Skejo, a zatim su u centru grada, kod spomenika, uzvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Izvor: N1

Ko je ustaša koji je dobio ulicu u Beogradu, a Hrvati beskrajnu inspiraciju za sprda*inu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

50 Shares
Share via
Copy link