Putovanja

Najneobičniji hotel na svetu ima 5.000.000 zvezdica, noćenje u njemu platićete 250€

hotel sa pet miliona zvezdica

Hotel “Babl”, koji se nalazi na 90 km od Rejkjavika, glavnog grada Islanda, prevazišao je uobičajenu kategorizaciju sa dve, tri ili pet zvezdica. On ih ima pet miliona, a možda i više, jer gosti iz toplog kreveta mogu da gledaju i zvezdano nebo i da uživaju u neobičnoj igri polarne svetlosti, zbog koje mnogi ovde i odsedaju.

Kompleks trenutno čini 9 “soba” na naduvavanje u obliku igloa ili lopte, koje su napravljene od prozirne plastike. U svakom “apartmanu” nalazi se veliki krevet, lampa, noćni ormarić, a bez obzira na to što su zidovi prozirni, unutra je toplo zahvaljujući sistemu grejanja koji se može podešavati.

Vlasnik “Babla” Robert Robertson, koji godinama organizuje ture posmatranja aurore borealis, odlučio je da otvori ovaj neobičan objekat i kaže da se nije pokajao.

– Klijenti su mi se često žalili da se smrzavaju i raspitivali su se znam li kakav topao hotel sa staklenim krovom odakle bi mogli da posmatraju polarnu svetlost. Tako sam dobio ideju za “Babl”. Gosti imaju savršen pogled na polarnu svetlost, a vodimo ih u razgledanje i drugih islandskih prirodnih lepota. Na usluzi su im i kupatilo i kuhinja u zgradi koja se nalazi u okviru kompleksa i tu po želji mogu nešto i da skuvaju – otkrio je Robertson.

Prvih 5 soba-balona ima svoja imena: Una, Asta, Torun, Valdis i Marija, kako se inače zovu članovi njegove porodice. Jedna noć u “Bablu” košta oko 250 evra.

Izvor: Facebook/Naša planeta

Najotkačeniji hoteli na svetu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link