Lifestyle

Najotkačeniji hoteli na svetu

Ukoliko biste da pobegnete na dan ili dva od monotonije u vašem gradu, možete odabrati neki od 10 najneobičnijih hotela na planeti. Hotelijeri širom sveta su se trudili da budu maštoviti kako bi mušterijama noć provedena u ovakvim hotelima bila kao nijedna druga.

Zamislite da ste u hotelu u kome su zidovi providni. Ovaj francuski hotel u obliku providnog balona je namenjen uživanju u otvorenom nebu, pejzažu, pogledu na zvezde. Kako biste još bolje videli Mlečni put hotel u svojoj ponudi ima i stručni teleskop. Sobe u “Balon hotelu” su u različitim stilovima, a postoje i one sa neprozirnim zidovima, osim na vrhu, za one koji vole malo više privatnosti.

Planirate li putovanje u Kvebek u vreme između januara i kraja marta? Ako imate hrabrosti rezervišite hotel gde je temperatura i do minus 22 stepena. Šta biste očekivali u hotelu u potpunosti izrađenom od leda? S obzirom na to da su kreveti napravljeni od leda ovaj hotel pruža svakom gostu plišani dušek i vreću za spavanje u kojoj će mu biti toplo i na tako niskoj temperaturi.

cudni-hoteli-9

Rezultat kombinovanja ekoloških rešenja s luksuznom ponudom predstavlja jedinstvenu vrstu smeštaja poznatu u Evropi po imenu “Whitepod”. Samo 90 minuta kolima od aerodroma u Ženevi u podnožju švajcarskih Alpa je smešten ovaj Eko-hotel. Tamo postoje 15 samostalnih luksuznih mahuna koje omogućavaju da uživate u pogledu i otkrijete okolinu, boraveći u futurističkom, ali ekološkom smeštaju.

cudni-hoteli-8Ukoliko ste više ljubitelji kupanja u bazenu možete uživati u magičnom bazenu u hotelu na ostrvu Bali. Ovde ćete se sigurno zapitati gde nebo počinje, a gde se završava? U  luksuznom hotelu “Hanging Gardens” na ostrvu Bali svaki od 44 apartmana poseduje svoj bazen “beskonačnosti”. U njemu ćete imati osećaj kao da plivate iznad krošnji džungle.

cudni-hoteli-7

Luksuzni hotel u srcu Afrike “Orients express” nedavno je preimenovan „Belmond safari“, a ima tri različite lokacije širom Bocvane. Možete da izaberete šetnju safarijem, a domaćini i domaći stručnjaci će vam pokazati „staru Afriku“ koju je malo turista upoznalo. Na kraju svakog dana imaćete mogućnost da uživate u đakuziju, kulinarskim poslasticama i koktelima uz skupljanje oko logorske vatre.

Južno od Bombaja u Indiji se nalaze Maldivi, tropska zemlja koja se sastoji od stotinak ostrva. Predstavlja raj za surfere i ronioce.  Idealni su za odmor i uživanje u zimskim mesecima, a poznati su po netaknutoj prirodi, biserno belim peščanim plažama, skrivenim lagunama prepunih živih korala, tropskoj vegetaciji. Ovaj čudni hotel je okružen netaknutim belim peskom i toplim plavetnilom mora i predstavlja jednu od najboljih lokacija za ronjenje.

Izvor: www. topmensmagazine.com

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

50 Shares
Share via
Copy link