Magazin Svet

Pilot oduševio putnike i naglo ‘zavrnuo’ avion da bi uživali u polarnoj svetlosti (FOTO)

Polarna svetlost avion
Foto: Twitter / michellehump3s

Brojni turisti putuju na Island kako bi uživali u ovoj severnoj zemlji nesvakidašnje prirodne lepote, a jedna od posebnih atrakcija je specifičan fenomen –  polarna svetlost.

Međutim, uprkos trudu da na sve načine dožive ovaj prirodni fenomen, grupa turista iz Velike Britanije nije imala sreće, zbog niske oblačnosti nad Rejkjavikom.

Da se ne bi vratili kući razočarani, pilot koji je upravljao avionom na letu za Mančester napravio je neobičan i lep gest – okrenuo je na kratko letelicu, kako bi putnici mogli da uživaju i naprave nesvakidašnje fotografije, pre nego što je nastavio predviđenu rutu ka svom odredištu.

„Nadali smo se da ćemo videti polarnu svetlost, ali se nije ukazala prilika“

Naime, pilot „EasyJet-a“ okrenuo je avion za 360 stepeni iznad okeana u ponedeljak uveče, kako bi svi putnici mogli da vide polarnu svetlost.

Fotografije, koje su napravili putnici na letu za Mančester iz Rejkjavika, pokazuju predivne nijanse zelene, ljubičaste i roze boje na noćnom nebu.

Adam Grouvs, jedan od putnika koji je fotografisao ovaj fenomen, vraćao se sa svojom verenicom sa Islanda kada ih je pilot iznenadio.

„Nadali smo se da ćemo videti polarnu svetlost, ali su šanse bile male, a niska oblačnost na Islandu tokom protekle nedelje značila je da je nismo videli sa kopna.

Nadali smo se da ćemo videti polarnu svetlost dok smo bili tamo, ali nismo dobili priliku“, napisao je Adam, a prenosi Telegraf.

Pilot privremeno okrenuo avion na opšte oduševljenje putnika

Međutim, u avionu je usledilo pravo iznenađenje.

Kabina aviona
Foto: Twitter / michellehump3s

„Negde na pola puta pilot je pogasio svetla i putnici koji su sedeli sa leve strane mogli su da vide ovaj prirodni fenomen kroz prozor.

Mi smo sedeli sa desne strane… Međutim, posle dva ili tri minuta, pilot je okrenuo avion za 360 stepeni, kako bismo svi mogli da vidimo“, napisao je Adam.

Na fotografijama se vidi kako putinici oduševljeno gledaju kroz prozore aviona.

I FlightRadar je na svojoj Fejsbuk stranici postavio fotografiju putanje aviona, na kojoj se vidi kako je letelica u jednom trenutku napravila krug, a potom nastavila ka odredištu.

Portparolka „EasyJet-a“ izjavila je da je srećna što je pilot „bio u mogućnosti da izvede kontrolisan manevar“ kako bi putnici mogli da vide „jednu od najvećih prirodnih znamenitosti Islanda“.

Izvor: Telegraf

Turisti na Islandu smetaju kitovima, stvaraju im stres

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
77 Shares
Share via
Copy link