Magazin Srbija

Major Helena je nakon 22 godine supruzi sa kojom ima 4-oro dece priznala da je žena zarobljena u telu muškarca

Foto: ATA images/stil.kurir.rs

Jedna od najpoznatijih osoba u  Srbiji koja je pribegnula promeni pola je Major Helena.

Helena Vuković je odrasla u vojvođanskom selu Gajdobra kao dete vojnog lica, a taj životni put je i sama izabrala. Iako se uvek osećala da je zarobljena u telu muškarca, vojnu karijeru je izabrala upravo da bi suzbila svoje unutrašnje nagone.

U Beogradu je preko dve decenije bila u braku sa ženom, sa kojom je dobila četvoro dece.

Danas živi sa partnerkom u Novom Sadu, a čeka da se donese zakon o istopolnim brakovima, kako bi stala na ludi kamen sa svojom izabranicom.

– Vojska je bila jedan od prvih pokušaja samoizlečenja misleći da nešto nije u redu sa mnom. Osamdesetih godina nije bilo slučajeva sličnih meni, o tome se i nije smelo govoriti. To je bila tabu tema – ističe Helena za Stil Kurir.

Želela je da bude prihvaćena u našem društvu, pa je tako godinama potiskivala što joj se fizičke karakteristike ne poklapaju sa time kako se zapravo oseća. Upravo je Vojnu akademiju izabrala kako bi ubila ženu u sebi, međutim vremenom je shvatila da je priroda ipak jača.

– Nisam bila feminiziran muškarac. Nije mi bilo teško biti u društvu muškaraca. Nije bilo zadirkivanja od drugih muškaraca na akademiji. Bavila sam se glumom, radila sam u pozorištu i išla sam u tom pravcu – iznosi Helena svoju životnu priču.

Kaže da je prihvatila stvarnost na taj način da nije imala problema. Godinama je glumila osobu koju su drugi videli u njoj. Oženila se sa 19 godina, iz prave ljubavi, a iz tog braka rodilo se četvoro dece.

– Supruga je znala sa kim ulazi u brak. Ja sam joj rekla, a ona je mislila da se ja šalim. Mislila je da to jedna od mojih zezalica. To je eksplodiralo mnogo godina kasnije, što je rezultiralo razvodom – kaže Vuković.

Pošto je bila na ulici u suknji, Vojna policija ju je uhapsila 2001. godine. Optužena je za težu povredu javnog morala i kaljanja ugleda Vojske Jugoslavije, a završila je na Vojnom sudu. Oduzet joj je čin i otpuštena je iz službe, a sve se dešavalo dok je čekala treće dete.

Međutim, nakon uložene tužbe, vraćena je na posao nakon sedam meseci.

– Ne daj bože nikome da se rodi u pogrešnom telu – poručuje Helena.

Pre razvoda od supruge, osetila je “eksploziju” u svom telu, osećala se izuzetno loše. Traumu su pratili bol u grudima i pritisak.

– Jednom prilikom sam bila sama sa tadašnjom suprugom u stanu i ona me je pitala: “Šta se dešava sa tobom? Šta ti je? Da li postoji druga?” Saopštila sam joj da nije to u pitanju, već sam joj priznala ko sam zaista – kaže Helena.

Priznaje da je to bio izuzetno traumatičan trenutak, prepun suza i za suprugu i za nju. Praktično se urušio ceo svet koji je gradila 22 godine.

Ističe da je u životu najbitniji stav.

– Ako si dovoljno jaka ličnost tebe ništa ne može da potrese! Kao kad ideš ulicom i vidiš čopor pasa: ako ih primetiš, eto ti njih. Ako ih ignorišeš i ideš svojim putem – neće te dirati! Isto je i sa ljudima – završava svoj ispovest Helena.

Izvor: Stil.kurir.rs

Orban ponovo naljutio LGBT populaciju: Manje transvestita, a više Čak Norisa

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
3K Shares
3K Shares
Share via
Copy link