Koronavirus Svet

Haos u Britaniji: Građani palili stubove mobilne telefonije zbog 5G mreže

Svet je uzdrmala teorija da je za pandemiju koronavirusa kriva 5G mreža.

U Velikoj Britaniji je nastao pravi haos. U nekoliko britanskih gradova zapaljeni su stubovi mobilne telefonije i došlo je do zlostavljanja inžinjera zbog neutemeljenih teorija o povezanosti virusa korona sa 5G mrežom, saopštili su britanski mobilni provajderi.

Nakon što su fotografije stubova u plamenu postavljene na društvenim mrežama, provajderi su istakli da je širenje takvih glasina “zabrinjavajuće”. Stubovi su zapaljeni u Sparkhilu, Birmingemu i Melingu, prenosi Tanjug.

Sekretarijat za digitalne tehnologije, kulturu, medije i sport saopštio je da je upoznat s tim da se na internetu šire netačne informacije o 5G tehnologiji. Fejsbuk je juče uklonio stranicu na kojoj su prikazane fotografije sa zapaljenim tornjevima za prenos 5G tehnologije, uz podsticanje drugih da urade isto.

Kompanija Mobajl UK je navela da još više zabrinjava to što pojedini ljudi zlostavljaju njene radnike i prete da će oštetiti infrastrukturu zbog tvrdnji o 5G tehnologiji.

– To samo negativno utiče na sposobnost naše industrije da održi operativne kapacitete mreža za podršku masovnom radu od kuće i dostupnost hitnih službi – istakla je kompanija.

Izvor: 021.rs/Tanjug

Jelena Đoković citirala naučnika koji 5G mrežu krivi za pandemiju koronavirusa

Čitajte Luftiku na Google vestima

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

582 Shares
582 Shares
Share via
Copy link