Magazin Svet

Lopta koja je spasila Ivanu život na Halkidikiju božji dar, izgubila je deca 10 dana ranije (FOTO)

Lopta Halkidiki
Foto: Twitter / MTsigkaris

Svet je juče obišla priča neverovatna priča o drami koja se dešavala na moru u blizini Halkidikija.

Naime, trojica mladića su odlučila da se posle žurke okupaju na delu obale, kada su su struje bile izuzetno jake i ubrzo su ih odvukle daleko od kopna.

Jedan od momaka, Ivan (30), uspeo je da preživi skoro 19 sati jer se držao za loptu ja je izgubljena desetak dana ranije, a spasioci su pronašli i njegovog prijatelja. Ona mu je omogućila da se održi na površini vode i da se odmori od neprestanog plivanja.

ivan-halkidiki
Foto: Facebook/Anastasia Chalkia Dimarchos Kassandras

Klinci izgubili loptu 10 dana ranije

Da je život nepredvidiv i da sudbina zaista postoji, svedoči i priča o lopti koja je ivanu spasila život. Ona je nestala još 30. juna na ostrvu Limnos, a majka dečaka koji ju je izgubio, prepoznala ju je na televiziji zbog karakterističnog izgleda, stoji na postu objavljenog na Fejsbuk stranici Live from Greece.

Prema pisanju Voria.gr, dečaci Tanos (6) i Trifon (11) iz Soluna posetitili su plažu Evgati sa roditeljima, na ovom grčkom ostrvu. Uživali su igrajući se sa loptom u vodi, kada im je izmakla iz ruku i morska struja je odvukla ka pučini.

Plivač koji je u tom trenutku našao na licu mesta, pokušao je da je uhvati, ali nije uspeo. Lopta je veličine rukometne, kožna je i polunaduvana.

Božji dar za Ivana ukazao se na pučini

Iako su se klinci u tom momentu rastužili, nisu mogli ni da sanjaju da će ova lopta biti božiji dar za Ivana, koji tog dana proslavljao rođendan i da će mu spasiti život.

Lopta je deset dana bila na pučini i u trenutku nevolje našla se na dohvat Ivanove ruke.

Za trećim mladićem se i dalje traga, a po pisanju voria.gr Ivan je uskočio u vodu kako bi njih dvojicu spasao, a onda je i sam bio povučen strujama.

Treći mladić je sada u vodi više od 40 sati i po rečima njegovih prijatelja, on nije iskusan plivač, ali na osnovu Ivanove priče, postoji i dalje nada da će i on nekim čudom biti pronađen živ.

Izvor: Live from Greece

Stravično nevreme u Grčkoj: Za 5 minuta ulice Soluna pretvorene u reke, grom srušio pola kuće u Larisi

Čitajte Luftiku na Google vestima

212 Shares
212 Shares
Share via
Copy link