Ljubimci Magazin

Pas Hačiko dobio spomenik na stanici na kojoj je 10 godina čekao svog vlasnika da se vrati

pas-haciko-spomenik

Pas Hačiko dobio je spomenik u Tokiju. Spomenik je podignut na stanici na kojoj je deset godina verno čekao svog vlasnika da se vrati.

Statua psa čija je odanost učinila slavnog ljubimca omiljenom atrakcijom generacijama postavljena je na železničkoj stanici u Tokiju.

10. novembra navršila se stota godišnjica dolaska psa Hačika na svet. Svaki dan je čekao svog vlasnika na železničkoj stanici Šibuja, koji se vraćao sa posla, a onda bi zajedno otišli ​​kući.

Hačiko je pripadao univerzitetskom profesoru Hidesaburu Ueni. Profesor Ueno je iznenada umro 1925. godine, ali je usamljeni Hačiko nastavio da dolazi u stanicu svaki dan dugih deset godina sve dok i sam nije umro.

Priča je do suza dirnula milione širom sveta

Priča je dirnula srca mnogih meštana koji su uložili novac u izgradnju statue Hačike 1934. godine, neposredno pre njegove smrti. U Drugom svetskom ratu, statua je pretopljena za metal, ali je nova postavljena 1948. godine.

Danas i domaći i stranci vole da se fotografišu sa statuom japanske akite, poznate rase koja ima svoj muzej u mestu Odati, gde je pas Hačiko rođen.

– Voleo bih da moj pas čeka koliko i on – rekao je 33-godišnji Omar Sančez. Španac i njegova supruga fotografisali su se pored statue na medenom mesecu.

– Priča je lepa, a lepe priče su nam potrebne – rekao je američki biznismen Danijel Kalahan (62). Hačikina priča inspirisala je holivudski film iz 2009. sa Ričardom Girom u ulozi profesora Uene, a Japanci su o njemu snimili film 1987. godine.

10 najpotresnijih i najdirljivijih priča o psećoj odanosti koje će vam istopiti srca

Izvor: Index

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link